Lifestylowa sieć telewizyjna OUTtv wystartowała na Prime Video Channels w Polsce

27.04.2023, 08:00aktualizacja: 27.04.2023, 08:00

OUTtv (1)
Od środy 26 kwietnia 2023 r. kanał europejskiego nadawcy telewizyjnego OUTtv będzie dostępny w Polsce na Amazon Prime. To pierwszy kanał LGBTQI+ w historii Amazona w Polsce, który zostanie włączony do oferty Amazon Prime Video Channels.

Katalog tytułów OUTtv zawiera ogromny wybór filmów arthousowych, dokumentów, seriali i własnych produkcji telewizyjnych LGBTQI+ znanych jako OUT originals. OUTtv jest już obecne na Amazon Prime w Niemczech, Austrii, Hiszpanii, Szwecji, Holandii, Wielkiej Brytanii, Polsce i Belgii, a inne kraje europejskie mają dołączyć jeszcze w tym roku.

„Uruchomienie OUTtv na Amazon Prime Video Channels w Polsce to kolejny kamień milowy w strategii poszerzania naszej oferty dla społeczności LGBT+ i otwartych osób w Europie. Szczególnie cieszymy się, że nasz program OUTtv będzie dostępny dla klientów Amazon Prime w Polsce. Prezentując różnorodne historie i głosy osób LGBTQI+ w filmach, serialach i dokumentach na kanale OUTtv Prime Video Channel, OUTtv może służyć jako platforma edukacji i rzecznictwa, pomagając zwalczać stygmatyzację i dyskryminację społeczności LGBTQI+ w Polsce. Mając na uwadze obiecujący już start naszego kanału w Prime Video w innych krajach europejskich, spodziewamy się również znacznego ożywienia naszego serwisu w Polsce” - mówi Marc Putman założyciel i CEO OUTtv.

Widzowie mogą cieszyć się ulubionymi programami, takimi jak „Veneno”, „Queen of the Oilpatch”, „Strike a Pose”, „Mothers Balls”, „Rafiki”, „Tom of Finland”, „Woke” i programami Eurowizyjnymi, takimi jak „Krista's Road to Eurovision” i „Douze Points”.

Dla wszystkich, którzy nie mają subskrypcji Amazon Prime, OUTtv oferuje wyjątkową alternatywę. OUTtv również posiada własną kategorię w serwisie streamingowym LGBTQI+ Outfilm. Ta platforma VOD zawiera jeszcze szerszą gamę tytułów LGBTQI+, co czyni Outfilm największą biblioteką treści queerowych w Polsce.

W ramach subskrypcji użytkownicy Outfilmu w Polsce mogą oglądać filmy i seriale LGBTQI+ za pośrednictwem wielu urządzeń, w tym telewizorów Smart TV, urządzeń z systemem Android i iOS oraz wielu innych. Subskrybenci mają nieograniczony dostęp do katalogów Outfilmu i OUTtv, zawierających unikalne filmy, seriale, filmy dokumentalne, koncerty, programy telewizyjne i OUT originals.

Kanał OUTtv jest dostępny dla klientów Amazon Prime w Polsce w ramach dodatkowej subskrypcji Prime Video Channels www.primevideo.com/outtv. Po 7-dniowym okresie próbnym miesięczna opłata wynosi 10 zł.

Źródło informacji: OUTtv

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE