ZPC OTMUCHÓW SA (22/2023) Aktualizacja informacji nt. współpracy z Krajową Grupą Spożywczą S.A. w zakresie sprzedaży i dostawy cukru.

05.06.2023, 13:07aktualizacja: 05.06.2023, 13:08

Raport bieżący 22/2023

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 15/2022 w sprawie współpracy z Krajową Grupą Spożywczą S.A. w zakresie sprzedaży i dostawy cukru, Zarząd ZPC Otmuchów S.A. [Emitent, Kupujący] informuje, że w dniu 05 czerwca 2023 r. wpłynął do Spółki obustronnie podpisany aneks do umowy z Krajową Grupą Spożywczą S.A. [Sprzedający] obejmujący współpracę stron w zakresie sprzedaży oraz dostawy zaopatrzenia surowcowego przez Sprzedającego na rzecz Emitenta w okresie od października 2023 roku do grudnia 2024 roku [dotyczy cukru] oraz w okresie od lipca 2023 roku do lipca 2024 roku [dotyczy cukru pudru] z możliwością przedłużenia współpracy na kolejne lata.

We wskazanym powyżej okresie Sprzedający zobowiązał się do sprzedaży i dostarczenia Emitentowi zapotrzebowania surowcowego na cukier i cukier puder za łączną kwotę netto ok. 22,3 mln zł. Dostawy odbywać będą się w uzgodnionych okresach rozliczeniowych na podstawie indywidualnych zamówień składanych przez Kupującego.

W pozostałym zakresie warunki współpracy opisane w ww. raporcie bieżącym nr 15/2022 nie ulegają zmianie i nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla danego typu współpracy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz