Tłumy na „Disco Pod Gwiazdami” w Białymstoku. Podlaskie - tu warto być

06.07.2023, 09:35aktualizacja: 06.07.2023, 09:52

AKPA
Kultowa impreza w rytmach disco powróciła w wielkim stylu na Podlasie. Tegoroczna edycja zgromadziła ponad 50 tysięcy osób przed sceną oraz miliony widzów przed telewizorami. Koncert transmitowany na żywo w telewizji Polsat został okrzyknięty największą imprezą plenerową w Polsce.

>> „Disco pod Gwiazdami” to nie tylko świetny sposób na rozpoczęcie wakacji, ale przede wszystkim doskonała promocja województwa podlaskiego. Na odbywający się w Białymstoku koncert przyszły tysiące osób, aby posłuchać na żywo największych gwiazd polskiej i zagranicznej muzyki tanecznej. Przed telewizorami śledziły nas około dwa miliony. Te liczby mówią same za siebie. Dziękuję wszystkim za wspaniałą zabawę i zapraszam do podlaskiego, bo warto tu być. Do zobaczenia w przyszłym roku << - podsumował marszałek Artur Kosicki.

Za nami szczęśliwa, siódma edycja festiwalu muzyki dyskotekowej „Disco pod Gwiazdami”. Na białostockiej scenie wystąpiły największe gwiazdy polskiej i zagranicznej muzyki tanecznej: Doda, Daria Marx, Kasia Wilk, Olivia Addams, Mikolas Josef, Oskar Cyms, ATC, Minelli, Akcent (zespół z Rumunii), Viki Gabor, Velvet, Loona, Komodo & Thomas Sykes, Mezo & Liber, Skolim Król Latino, S.T.S.B. FKA Fun Factory. Artyści wykonali swoje największe, ponadczasowe przeboje.

Gwiazdą wieczoru był Thomas Anders & Band znany z duetu Modern Talking. „You’re My Heart, You’re My Soul” to najlepiej sprzedający się singiel w historii zespołu, które nie mogło zabraknąć w repertuarze Disco Pod Gwiazdami. Wokalista Thomas Anders wielokrotnie powtarzał, że utwór ma specjalne miejsce w jego sercu, gdyż od czasu premiery, jego życie zmieniło się diametralnie. W gronie zagranicznych gwiazd znalazł się też włoski zespół muzyczny z lat 60. Ricchi e Poveri, który porwał publiczność w rytm kultowych: ”Mamma Maria” i „Acapulco”.

Widownia licznie zgromadzona przed białostocką sceną, jak również przed telewizorami (transmisja na żywo) bawiła się znakomicie. To było wyjątkowe wydarzenie i wspaniały pomysł na rozrywkowe rozpoczęcie wakacji.

Źródło informacji: World Media

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE