Polityka i społeczeństwo

YPO mianuje Raymonda Watta na stanowisko prezesa na okres kadencji 2023-2024

07.07.2023, 08:36aktualizacja: 07.07.2023, 08:41

PR Newswire/YPO

NOWY JORK, 6 lipca 2023 /PRNewswire/ -- YPO, międzynarodowa społeczność obejmująca ponad 34000 dyrektorów generalnych w 150 krajach, ogłosiła, że Raymond Watt został mianowany na najwyższe stanowisko w YPO. To oznacza, że obejmuje on funkcję prezesa zarządu.

Watt, którego kadencja rozpoczęła się 1 lipca 2023 r., jest pięćdziesiątym drugim prezesem i zastąpił na tym stanowisku Rafiego Demirjiana.

Watt jest członkiem grupy YPO Pacific West oraz sprawuje funkcję prezesa Rimar.ai, firmy zajmującej się analizą dużych zbiorów danych. Jest on także współzałożycielem i dyrektorem generalnym Omnislash, Inc., platformy służącej agregacji danych, która zmienia przestrzeń e-sportu i gier.

„Społeczność YPO zmieniła mnie jako osobę i przywódcę. Zmieniła także moją firmę, zapewniając możliwości uczenia się przez całe życie i bezcenne kontakty - powiedział Watt. - Podejmując funkcję prezesa, cieszę się ogromnie z możliwości odwdzięczenia się społeczności, która dała mi tak wiele".

Watt będzie kontynuował działania założyciela i pierwszego prezesa YPO, Raya Hickoka, który wyznaczył standardy przywództwa w obrębie społeczności.

„Raymond jest wzorowym członkiem YPO i utalentowanym liderem biznesowym, który uosabia naszą kulturę i wartości - powiedział Rafi Demirjian. - Przyszłość YPO jest w dobrych rękach dzięki jego wyjątkowemu przywództwu, strategicznemu myśleniu, inteligencji emocjonalnej i, co najważniejsze, temu, że jest niezwykle wyczulony na potrzeby naszych członków".

Watt dołączył do YPO w 2015 roku i był aktywnym członkiem na poziomie grupowym, regionalnym i globalnym.

W okresie swojego przywództwa w YPO Watt pełnił funkcję przewodniczącego komitetu ds. wydarzeń w zarządzie YPO oraz przewodniczącego miasta-gospodarza YPO EDGE 2020 w San Diego. Wydarzenie to zostało ostatecznie odwołane z powodu pandemii koronawirusa, w związku z czym Watt podjął szybkie działania, aby znaleźć pozytywy tej sytuacji, przekazując lokalnej społeczności materiały, żywność i pieniądze.

Uruchomił także grupę zbudowaną na sile inkluzywności i ciekawości intelektualnej - YPO Pacific West, która w ciągu pierwszych trzech lat działalności rozrastała się, przyciągając ponad 120 członków.

W kolejnym roku Watt skupi się na rozszerzaniu niezwykle cennych punktów kontaktowych dla członków YPO, zwiększaniu unikalnych możliwości uczenia się i wspieraniu liderów YPO, którzy poświęcają swój czas i wiedzę, aby poprawić doświadczenia wszystkich członków YPO.

YPO

YPO to międzynarodowa społeczność obejmująca ponad 34000 dyrektorów generalnych w 150 krajach, kierująca się przekonaniem, że świat potrzebuje lepszych przywódców i że biznes może być siłą napędową pozytywnych zmian. Wszyscy członkowie osiągnęli znaczące sukcesy jako przywódcy w młodym wieku. Przewodzą przedsiębiorstwom i organizacjom, które wspólnie zatrudniają ponad 22 miliony ludzi na całym globie i generują łącznie ponad 9 bilionów dolarów przychodu. Członkowie YPO spotykają się, aby uczyć się od siebie nawzajem i wymieniać pomysłami, które mogą odmienić nasze życie, przedsiębiorstwa i społeczności. Dodatkowe informacje na stronie internetowej: ypo.org.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1065220/YPO_Logo.jpg

Źródło: YPO