Wielkie gwiazdy na „Augustów is the future Festival”

11.07.2023, 09:44aktualizacja: 11.07.2023, 09:47

W dniach 21-23 lipca odbędzie się prawdziwe muzyczne święto na Podlasiu. W ramach wydarzenia „Augustów is the future Festival”, zaplanowano cykl koncertów topowych wykonawców. Na scenie zlokalizowanej na błoniach urokliwej rzeki Netta wystąpią m.in. Brodka, Luxtorpeda czy Skubas. Przez trzy dni na uczestników czekają również liczne wydarzenia kulturalne, artystyczne i warsztaty.

Augustów należy do najbardziej urokliwych miast w Polsce. Zlokalizowany w pobliżu przepięknych jezior i puszczy, przyciąga rzesze turystów żądnych kontaktu z naturą, zapalonych żeglarzy i fanów aktywności fizycznej na świeżym powietrzu. Teraz rejon ten przyciąga również znakomitym line-upem wyjątkowego festiwalu muzycznego. Melomani mogą spodziewać się prawdziwej uczty dla uszu i zmysłów.

Pierwszego dnia przed publicznością wystąpią: Ania Leon, Karaś/Rogucki i Luxtorpeda. Szczególnie energetycznie zapowiada się występ tej ostatniej formacji. Rockowy pazur Litzy i hipnotyzujący wokal byłego hip hopowca Hansa, z pewnością zapewnią sporo rozrywki festiwalowiczom. Zespół znany jest z takich hitów jak „Wilki dwa”, „Hymn” czy „Autystyczny”.

Na drugi dzień zaplanowano występy Skubasa, Natalii Przybysz oraz Brodki. Skubas, czyli Radosław Skubaja, kojarzony był głównie z muzyką alternatywną. Urodzony w Lublinie wokalista i gitarzysta, słynie z melancholijnych piosenek doskonale wkomponowujących się w naturalne otoczenie festiwalu. Przybysz i Brodka nie boją się eksperymentować ze brzmieniem i czerpią z różnych gatunków muzycznych. Możemy spodziewać się zarówno tanecznych kawałków jak i bardziej nastrojowych ballad.

23 lipca augustowską sceną zawładną Muchy, duet Smolik/Kev Fox oraz Krzysztof Zalewski. Pierwszy zespół to pop-rockowe klimaty z nieszablonowymi tekstami. Jego twórczość doceniono statuetką Fryderyka 2022 w kategorii album roku - rock. Zalewski znany z popularnego talent show, zdążył już udowodnić, że ma pomysł na swój projekt i nie zamierza szufladkować się w jednym gatunku. Zgromadził rzeszę wiernych fanów, a jego klipy takie jak „Kurier” czy „Miłość Miłość”, mają miliony wyświetleń w serwisach streamingowych.

„Augustów is the future Festival” będzie również okazją do odkrycia w sobie artystycznej duszy i miłego spędzenia czasu z przyjaciółmi. Na gości imprezy czekają puszczańskie plenery malarskie czy warsztaty z ekologicznego gotowania. Wydarzenie będzie szansą na jeszcze bliższe poznanie okolicznej przyrody, gdyż zaplanowano specjalne wycieczki z przewodnikami do lasu oraz gry terenowe. Ciekawostką będą także warsztaty bartnicze, opowiadające o życiu pszczół i przybliżające jak powstaje miód. Dla fanów filmów przewidziano także pokazy w kinie plenerowym. Bilety na imprezę dostępne są na platformie Going: http://bit.ly/AITF_Festival

Źródło informacji: Apella S.A.

Data publikacji 11.07.2023, 09:44
Źródło informacji Apella S.A.