Zdrowie i styl życia

Kępno: Park zabaw pełen wrażeń

11.07.2023, 17:40aktualizacja: 11.07.2023, 17:41

Fot. UMiG Kępno
Z myślą o najmłodszych i całych rodzinach powstał park zabaw, tzw. górka wrażeń. Nowy park zabaw został wyposażony w szereg urządzeń zapewniających doskonałą zabawę i bezpieczeństwo. To miejsce na aktywność fizyczną i odpoczynek na świeżym powietrzu.

Górka wrażeń jest obiektem całorocznym, wykorzystującym potencjał i urok istniejącego terenu. To możliwość spędzania wolnego czasu całymi rodzinami oraz okazja do zabawy wraz z dziećmi. Obiekt sąsiaduje z cieszącym się dużym zainteresowaniem Skate Parkiem na terenach zielonych Spółki Projekt Kępno.

Górka wrażeń to liczne urządzenia poprawiające sprawność i umiejętności zręcznościowe dzieci i młodzieży, takie jak np. trasy wspinaczkowe czy park linowy. Znajdują się tu m.in.: zjeżdżalnia rurowa, rura linowa sprawnościowa, ścieżka i lina wspinaczkowa, zjazd linowy o długości ok. 25 m oraz huśtawki: wahadłowa, podwójna i hamaki linowe.

Wszystkie urządzenia placu zabaw są certyfikowane zgodnie z obowiązującymi normami. Obiekt został w pełni oświetlony oraz objęty monitoringiem wizyjnym spółki Projekt Kępno sp. z o.o. Koszt placu zabaw to 676 000 zł.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 11.07.2023, 17:40