Założyciele Prytania Media ogłaszają dwa nowe studia AAA

17.08.2023, 09:26aktualizacja: 17.08.2023, 09:32

Branżowi weterani z Warner Brothers, 343 Industries, ArenaNet, Blizzard, Undead Labs i nie tylko dołączają do nowych studiów Prytania Media - Fang & Claw oraz Dawon Entertainment.

NOWY ORLEAN - (BUSINESS WIRE) - Jeff Strain (współzałożyciel ArenaNet, Undead Labs, Crop Circle Games, Possibility Space, współzałożyciel i prezes Studios, Prytania Media) i Annie Delisi Strain (współzałożycielka Undead Labs, Crop Circle Games, Possibility Space, współzałożycielka i dyrektorka generalna Prytania Media) mają przyjemność poinformować o powiększeniu rodziny pracowni Prytania Media o dwa kolejne studia AAA.

Fang & Claw koncentruje się na tworzeniu kolejnej ewolucji sportów walki w formule fantasy dla dynamicznie rozwijającego się rynku gier rywalizacyjnych. Dzięki inwestycji kapitału zalążkowego Transcend Fund opiewającej na kwotę 3 mln USD studio zgromadziło wysoce doświadczony zespół, do którego należą m.in.:

• Jeremy Gaffney, kierownik studia (współzałożyciel Turbine Entertainment, dyrektor wyższego szczebla Blizzard Entertainment);
  • Fleur Marty, producentka wykonawcza (producentka wykonawcza w WB Games Montreal);
  • Chris Venturini, dyrektor kreatywny (dyrektor ds. animacji w ArenaNet, kierownik ds. gier w Undead Labs);
  • Horia Dociu, dyrektor ds. artystycznych (dyrektor ds. artystycznych studia w 343 Industries i Sucker Punch Productions);
  • Ben Scott, dyrektor ds. technicznych (dyrektor ds. technicznych i dyrektor ds. technologicznych w Undead Labs).

Dawon Entertainment dołącza do Prytania Media jako pierwsze zapowiadane studio zorientowane na rynki wschodzące, z siedzibą w Bengaluru (Indie). Pod kierownictwem dyrektorki studia i nagradzanej projektantki gier Whitney Beltrán, Dawon tworzy gry ukierunkowane na aspekt kulturowy, opracowywane przez indyjskich programistów na rzecz indyjskich graczy, wykorzystując urzekający folklor, sztukę, muzykę i wysoce zaawansowany sektor technologiczny Indii.

Fang & Claw i Dawon Entertainment dołączają do siostrzanych pracowni Possibility Space i Crop Circle Games w ramach rodziny studiów Prytania Media.

Prytania Media

Założona w 2021 r. przez Annie Delisi Strain i Jeffa Straina marka Prytania Media stanowi niezależny, prywatny zbiór wyselekcjonowanych pracowni gier AAA skoncentrowanych na tworzeniu rewolucyjnych gier na skalę światową. Prytania Media, która zatrudnia obecnie ponad 150 pracowników odpowiedzialnych za opracowywanie gier, obsługę procesów biznesowych oraz świadczenie pomocy technicznej na całym świecie, aktywnie poszukuje również pracowników ze środowisk mniej uprzywilejowanych oraz zapewnia im szkolenia i zatrudnienie w grupie studiów marki w ramach inicjatywy „Mosaic” oraz programów stypendiów Prytania Media Scholars.

Crop Circle Games

Założone w 2021 r. jako pracownia Prytania Media wspierana inwestycjami na wczesnym etapie rozwoju w łącznej wysokości 23 mln USD zapewnionymi przez Transcend Fund i innych partnerów strategicznych, studio Crop Circle Games definiuje narracyjne gry sandboksowe nowej generacji na rzecz globalnej społeczności graczy.

Possibility Space

Założone w 2021 r. jako pracownia Prytania Media dzięki inwestycji kapitału zalążkowego Transcend Fund w wysokości 3 mln USD oraz w ramach partnerstwa rozwojowego z wiodącym wydawcą, studio Possibility Space wspiera globalną społeczność twórców, dostarczając ambitną nową platformę do towarzyskich gier fabularnych.

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie do celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230816151877/pl/.

Źródło: Prytania Media

KONTAKT: