T-Mobile wprowadza nowe urządzenia 5G pod własną marką

18.08.2023, 14:40aktualizacja: 18.08.2023, 15:24

T-Mobile
W salonach T-Mobile, operatora telefonii komórkowej, 24 sierpnia rozpocznie się sprzedaż ulepszonych smartfonów T Phone i T Phone Pro, oraz nowości, czyli T Tableta. To własne urządzenia mobilne 5G T-Mobile.

Budżetowe smartfony i tablet mają sprawdzić się w domowej rozrywce czy nauce. Cena T Phone to 1149 złotych, a T Phone Pro – 1349 złotych. T Tablet będzie można kupić za 1089 złotych.

„Potrzeby klientów wyznaczają kierunek naszego myślenia o produktach i usługach. Z badań, które przeprowadziliśmy wynika, że Polacy chcą możliwie swobodnego i szerokiego dostępu do 5G, ale oczekują też rozwiązań przystępnych cenowo. Liczę, że poszerzenie naszego portfolio o gamę kolejnych urządzeń 5G, a także wdrożenie dopasowanej do nich, atrakcyjnej oferty odpowie na oczekiwania naszych klientów” – przekonuje Goran Markovic, członek zarządu i dyrektor ds. B2C w T-Mobile Polska.

Z badań własnych T-Mobile wynika, że 72 proc. ankietowanych jest zdania, iż 5G ułatwia korzystanie z internetu i kontakt z bliskimi. A 77 proc. osób poszukuje urządzeń oferujących najnowsze funkcje w przystępnej cenie.

„Dlatego T-Mobile w portfolio, jako pierwszy operator na rynku, umieścił tablet pod własną marką. Podobnie jak pozostałe urządzenia sygnowane naszym logo, T Tablet łączy dobrą specyfikację, ciekawy design i przystępną cenę, dzięki czemu z pewnością przypadnie do gustu studentom oraz rodzinom. Dzięki ekranowi 10,36-cali korzystanie z urządzenia w ramach zabawy, edukacji czy pracy zapewnia pełnię komfortu” – zapewnia Andreas Maierhofer, prezes zarządu T-Mobile Polska.

T Tablet z baterią o pojemności 7040 mAh pozwala na wielogodzinne korzystanie. Urządzenie działa w oparciu o 6 GB pamięci RAM i 128 GB na dane użytkownika. W razie potrzeby przestrzeń tę można zwiększyć za pomocą karty microSD nawet do 2 TB. Dodatkowo tablet sprawdzi się w fotografii mobilnej – został on bowiem wyposażony w podwójny zestaw tylnych aparatów 8 MP + 2 MP, jak również aparat przedni 8 MP. Co ważne, model obsługuje karty e-SIM. W specjalnej ofercie łączonej, T Tablet będzie dostępny już za 50 zł miesięcznie w zestawie z nielimitowaną usługą internetu.

T Tablet to nie jedyna nowość. Oferta operatora wzbogaciła się także o odświeżone i ulepszone modele smartfonów sygnowanych marką T-Mobile. Nowa generacja podstawowego modelu T Phone daje użytkownikom do dyspozycji więcej miejsca na dane: 4 GB pamięci RAM towarzyszy aż 128 GB pamięci wewnętrznej. Dodatkowo smartfon umożliwia skorzystanie z karty microSD, która dostarczy do 2 TB przestrzeni na filmy, zdjęcia i inne pliki. Nowością w tegorocznej wersji telefonu jest NFC - rozwiązanie pozwalające m.in. na płatności za pomocą urządzenia. W premierowej wersji smartfona znalazł się ulepszony aparat portretowy – jego rozdzielczość wzrosła aż do 8 MP. T Phone jest wyposażony również w potrójny zestaw aparatów tylnych z głównym obiektywem 50 MP. Całość działa zaś w oparciu o baterię 4500 mAh.

W kolekcji T-Mobile znalazł się również smartfon dla wymagających użytkowników. T Phone Pro w premierowej wersji oferuje 256 GB miejsca na dane użytkownika, które również można dodatkowo poszerzyć kartą microSD. 6 GB pamięci RAM odpowiada za płynne funkcjonowanie sprzętu, natomiast bateria 5000 mAh umożliwia korzystanie z telefonu przez cały dzień. Smartfon został wyposażony w funkcję ładowania bezprzewodowego. Z tyłu smartfona znajdziemy aż 4 obiektywy, w tym główny 50 MP. Z kolei 16-megapikselowy aparat przedni pozwoli wykonać zdjęcia portretowe wysokiej jakości.

„W T-Mobile od lat kierujemy się mottem: nie zatrzymamy się, dopóki wszyscy nie będą połączeni. Dlatego konsekwentnie rozbudowujemy infrastrukturę i doskonalimy usługi, a sieć 5G odgrywa tu szczególnie istotną rolę. Linia urządzeń T Phone 5G, T Phone Pro 5G i T Tablet to kolejny etap w zwiększaniu dostępności nowego standardu łączności. Wierzę, że dzięki nowym urządzeniom z tej serii, oferowanym na korzystnych warunkach, jeszcze więcej osób będzie mogło czerpać z potencjału 5G” – podsumowuje Andreas Maierhofer.

Więcej informacji o nowych urządzeniach T-Mobile i towarzyszącej ofercie można znaleźć na stronie www.t-mobile.pl/c/oferta-specjalna/t-phone.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE