MOSTOSTAL ZABRZE SA (37/2023) Powołanie Członka Rady Nadzorczej Emitenta wraz z informacjami o nowo powołanym Członku

04.09.2023, 15:03aktualizacja: 05.09.2023, 10:10

Raport bieżący 37/2023

Zarząd MOSTOSTAL ZABRZE S.A. (Spółka, Emitent) informuje, iż Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Emitenta w dniu 4 września 2023 r. powołało w skład Rady Nadzorczej, na okres bieżącej, wspólnej, 3 (trzy) - letniej kadencji, Pana Mateusza Jędrzejewskiego (Jędrzejewski).

Powołanie Pana Mateusza Jędrzejewskiego na Członka Rady Nadzorczej Emitenta stanowiło jednocześnie uzupełnienie składu Rady Nadzorczej, w związku ze śmiercią Pana Daniela Lewczuka, o której Spółka informowała w raporcie nr 29/2023 w dniu 1 sierpnia 2023 r.

W związku z powyższym aktualny skład Rady Nadzorczej Emitenta przedstawia się następująco:

1. Krzysztof Jędrzejewski - Przewodniczący Rady Nadzorczej,

2. Michał Rogatko - Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej,

3. Jacek Górka - Członek Rady Nadzorczej,

4. Mateusz Jędrzejewski - Członek Rady Nadzorczej,

5. Marek Kaczyński - Członek Rady Nadzorczej.

Ponadto Emitent podaje informacje dotyczące Pana Mateusza Jędrzejewskiego.

Wykształcenie i kwalifikacje:

2015-2017 Akademia Leona Koźmińskiego, Studia II stopnia, Zarządzanie - specjalizacja zarządzanie strategiczne

2012-2015 Akademia Leona Koźmińskiego, Studia I stopnia, Ekonomia

Doświadczenie zawodowe:

2021 do nadal - Prezes Zarządu Hydrapres S.A.

2021 do nadal - Członek Rady Fundacji NWKM Dobra Przyszłość

2020 - 2021 - Hydrapres S.A. - Członek Rady Nadzorczej

2019 - 2023 IAC EQUITY I S.A. - Przewodniczący Rady Nadzorczej

2018 do nadal Organic Life S.A. - Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej

2017 - 2023 Ignis Avem Capital S.A. - Przewodniczący Rady Nadzorczej

2017- 2020 Hydrapres S.A.- Specjalista ds. Controllingu

2017 - 2023 - MOSTOSTAL ZABRZE S.A. - Starszy Inspektor w Dziale Controllingu i Analiz Ekonomicznych; Specjalista w Biurze Controllingu

2016 Ernst _ Young Polska - Stażysta w dziale cen transferowych

Wspólnik spółek Centrum Ogrodnicze "Iglak" Sp. z o.o., Iskra sp. z o.o., KMW Investment sp. z o.o. oraz KW Sp. z o.o.

Według złożonego oświadczenia Pan Mateusz Jędrzejewski nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki, ani nie jest członkiem organu konkurencyjnej spółki kapitałowej, ani jakiejkolwiek konkurencyjnej osoby prawnej oraz nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonego na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Ponadto Pan Mateusz Jędrzejewski oświadczył, iż nie spełnia wymogów wskazanych w pkt 4.9.2 Dobrych Praktyk Spółek notowanych za GPW 2021, dotyczących niezależności Członków Rad Nadzorczych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz