KOGENERACJA SA (14/2023) Rejestracja zmian Statutu Spółki

07.09.2023, 12:15aktualizacja: 07.09.2023, 12:16

Raport bieżący z plikiem 14/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Zespołu Elektrociepłowni Wrocławskich KOGENERACJA S.A. ("Spółka"), informuje iż w dniu 6 września 2023 r. Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego zarejestrował zmiany Statutu Spółki, dokonane na podstawie uchwały nr 10/2023 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 6 czerwca 2023 r. (Raport Bieżący 10/2023).

Zarząd Spółki podaje poniżej dokonane zmiany w treści Statutu Spółki:

1) W § 17 ust. 4 wykreśla się pkt 7 Statutu Spółki

2) W § 17 ust. 4 pkt 8. Statutu Spółki po lit. b) dodaje się lit. c) w następującym brzmieniu:

"c) sprzedaży lub kupna energii, ciepła, paliw oraz transportu paliw, CO2, CER świadectw pochodzenia."

3) Dokonuje się zmiany § 24 ust. 4 pkt 2) Statutu Spółki poprzez przyjęcie następującego brzmienia:

"2) z zastrzeżeniem punktu 4, nabycie składników aktywów trwałych w rozumieniu ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości, o każdorazowej wartości przekraczającej:

a) 30.000.000 zł (trzydzieści milionów złotych) lub

b) 5 % sumy aktywów w rozumieniu ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości, ustalonych na podstawie ostatniego zatwierdzonego jednostkowego sprawozdania finansowego;"

4) Dokonuje się zmiany § 24 ust. 4 pkt 3) Statutu Spółki poprzez przyjęcie następującego brzmienia:

"3) z zastrzeżeniem punktu 5, zbycie składników aktywów trwałych w rozumieniu ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości, o każdorazowej wartości przekraczającej:

a) 30.000.000 zł (trzydzieści milionów złotych) lub

W załączeniu do niniejszego raportu Spółka przedstawia tekst jednolity Statutu Spółki ustalony Uchwałą Rady Nadzorczej nr 24/960/2023 z dnia 19 czerwca 2023 r.

Szczegółowa podstawa prawna: § 5 ust 1 oraz § 6 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz