NOVAVIS GROUP SA (18/2023) Zawiadomienie na podstawie art. 69 Ustawy o ofercie publicznej od akcjonariusza

28.09.2023, 18:29aktualizacja: 28.09.2023, 18:30

Raport bieżący 18/2023

Zarząd Spółki "NOVAVIS GROUP S.A. (dalej jako: "NOVAVIS GROUP"; "Spółka"), działając w trybie art. 70 pkt. 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych Dz. U. z 2016 r. poz.1639 z póź. zm, informuje o otrzymaniu w dniu 28 września 2023 roku zawiadomienia na podstawie art. 69 ust. 1 i 4 ww. ustawy od RUBICON PARTNERS VENTURES ASI Sp. o.o. z siedzibą w Warszawie oraz zawiadomienia od podmiotu dominującego tj. spółki Rubicon Partners Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.

Zawiadomienia dotyczą zmiany zaangażowania spółki RUBICON PARTNERS VENTURES w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu w spółce Novavis Group S.A.

Poniżej treść zawiadomień od wyżej wymienionych podmiotów.

RUBICON PARTNERS VENTURES ASI SP. Z O.O. - treść zawiadomienia:

"Na podstawie art. 69 pkt. 1 i 4 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2016r. poz.1639 z póź. zm.), RUBICON PARTNERS VENTURES ASI Sp o.o. z siedzibą w Warszawie ("RUBICON PARTNERS VENTURES") zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy, zawiadamia, iż, w wyniku realizacji transakcji pakietowych w dniach od 26 do 28 września 2023 (data rozliczenia ostatniej transakcji - 28.09.2023) na akcjach spółki NOVAVIS GROUP SPÓŁKA AKCYJNA z siedzibą przy ul. Wspólna 70, 00-687 Warszawa, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego za numerem KRS 0000037652 ("Emitent," Spółka"), zmianie/zmniejszeniu uległo zaangażowanie spółki RUBICON PARTNERS VENTURES do progu 10 % w ogólnej licznie głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta tj. o ponad 2% ogólnej liczby głosów.

Przed transakcjami zbycia akcji Emitenta, spółka RUBICON PARTNERS VENTURES posiadała 5 004 099 akcji NOVAVIS GROUP S.A., które stanowiły 14,29 % udziału w kapitale i dawały prawo do 5 004 099 głosów na walnym zgromadzeniu, co stanowiło 14,29 % w głosach na walnym zgromadzeniu.

W wyniku realizacji zbycia akcji Emitenta w transakcjach pakietowych, spółka RUBICON PARTNERS VENTURES posiada 3 504 099 akcji NOVAVIS GROUP S.A., które stanowią 10,00 % udziału w kapitale i dają prawo do 3 504 099 głosów na walnym zgromadzeniu, co stanowi 10,00 % w głosach na walnym zgromadzeniu.

Jednocześnie, zgodnie z art. 69 ust. 4 pkt 5 i 6 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z późniejszymi zmianami, spółka RUBICON PARTNERS VENTURES informuje, że nie posiada podmiotów zależnych a podmioty stowarzyszone nie posiadają akcji Emitenta. RUBICON PARTNERS VENTURES informuje, że nie została zawarta umowa zawierająca postanowienia dotyczące przekazania uprawnień do wykonywania prawa głosu na walnym zgromadzeniu".

Spółka RUBICON PARTNERS VENTURES nie jest posiadaczem instrumentów finansowych, które po upływie terminu zapadalności bezwarunkowo uprawniałyby lub zobowiązywałyby ich posiadacza do nabycia akcji z prawami głosu wyemitowanych przez Spółkę.

RUBICON PARTNERS Sp. z o.o.- treść zawiadomienia:

"Na podstawie art. 69 ust. 1 w związku z art. 69a Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2016r. poz.1639 z póź. zm.), spółka Rubicon Partners Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem KRS 0000817197 ("RUBICON") zawiadamia, iż w związku ze sprzedażą przez spółkę zależną RUBICON PARTNERS VENTURES ASI Sp o.o. z siedzibą w Warszawie ("RUBICON PARTNERS VENTURES") w dniach od 26 do 28 września 2023 roku w transakcjach pakietowych 1 500 000 akcji spółki NOVAVIS GROUP S.A. ("Spółka", "Emitent") - pośrednie zaangażowanie (poprzez spółkę zależną RUBICON PARTNERS VENTURES) spółki RUBICON osiągnęło poziom 10% w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta.

Przed sprzedażą przez spółkę zależną, spółka zależna RUBICON PARTNERS VENTURES posiadała 5 004 099 akcji NOVAVIS GROUP S.A., które stanowiły 14,29 % udziału w kapitale i dawały prawo do 5 004 099 głosów na walnym zgromadzeniu, co stanowiło 14,29 % w głosach na walnym zgromadzeniu.

W wyniku realizacji zbycia przez spółkę zależną, akcji Emitenta w transakcjach pakietowych, spółka zależna RUBICON PARTNERS VENTURES posiada 3 504 099 akcji NOVAVIS GROUP S.A., które stanowią 10,00 % udziału w kapitale i dają prawo do 3 504 099 głosów na walnym zgromadzeniu, co stanowi 10,00 % w głosach na walnym zgromadzeniu.

Jednocześnie, zgodnie z art. 69 ust. 4 pkt 5 i 6 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z późniejszymi zmianami, RUBICON informuje, iż posiada spółkę zależną RUBICON PARTNERS VENTURES ASI Sp. z o.o. która j.w. posiada akcje NOVAVIS GROUP S.A. Jednocześnie informuję, że nie została zawarta umowa zawierająca postanowienia dotyczące przekazania uprawnień do wykonywania prawa głosu na walnym zgromadzeniu.

Spółka RUBICON nie jest bezpośrednim posiadaczem akcji Emitenta oraz nie jest posiadaczem akcji instrumentów finansowych, które po upływie terminu zapadalności bezwarunkowo uprawniałyby lub zobowiązywałyby ich posiadacza do nabycia akcji z prawami głosu wyemitowanych przez Spółkę".

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz