Subskrybenci Allegro Smart! zaoszczędzili na dostawach ponad 8,6 miliarda złotych od początku działania programu

02.10.2023, 15:08aktualizacja: 02.10.2023, 15:38

Allegro (1)
- Allegro Smart! działa już 5 lat. W tym czasie posiadacze pakietu zaoszczędzili na darmowych przesyłkach ponad 8,6 miliarda złotych [1].

- Największą popularnością wśród Smartowiczów cieszą się takie kategorie jak: Dziecko, Elektronika oraz Dom i ogród.

- Subskrybenci pakietu mogą wziąć udział w specjalnej urodzinowej loterii, w której do wygrania jest ponad 5 tysięcy nagród. W finale na zwycięzców czekają 2 nagrody główne – 100 tysięcy złotych i najnowsza Toyota Prius.

Od czasu uruchomienia w 2018 roku usługa Allegro Smart! to synonim wygody i oszczędności. W tym czasie subskrybenci na dostawach zaoszczędzili już 8,6 mld zł. Aktualnie niemal 200 milionów ofert na Allegro ma oznaczenie Smart! Najwięcej z nich można znaleźć w kategoriach: Motoryzacja, Kultura i rozrywka oraz Dom i ogród. Z kolei największą popularnością wśród klientów usługi cieszą się produkty z kategorii Dziecko, Elektronika, Dom i ogród.

Z badania SW Research wynika, że darmowe dostawy i zwroty stały się szczególnie istotne dla użytkowników [2]. Wśród osób, które w ostatnich 12 miesiącach dokonały zakupów na platformie, aż 85% zwraca uwagę na oznaczenia ofert specjalnych, w tym niemal 70% szczególnie ceni sobie oferty z oznaczeniem „Smart!” [3].

W ramach Allegro Smart! klienci otrzymują nielimitowaną liczbę dostaw do automatów paczkowych, punktów odbioru oraz dostaw kurierskich, a także bezpłatne zwroty. Nowi użytkownicy mogą skorzystać z programu Smart! na Start z 5 darmowymi dostawami do wykorzystania w ciągu 3 miesięcy w ramach bezpłatnego okresu próbnego. Regularna cena usługi Allegro Smart! wynosi 59,90 zł rocznie lub 10,99 zł miesięcznie [4]. Do programu lojalnościowego można dołączyć na stronie: https://allegro.pl/smart

Kolejną rocznicę uruchomienia Allegro Smart! platforma świętuje loterią z ponad 5 tysiącami nagród, wśród których jest pół miliona złotych w kartach podarunkowych do wykorzystania na Allegro oraz nagrody tygodniowe – 5 tysięcy złotych i smartfony marki Samsung. W finale loterii do wygrania są 2 nagrody główne – 100 tysięcy złotych i najnowsza Toyota Prius 2023.

Aby wziąć udział w loterii należy posiadać pakiet Smart!, zrobić zakupy za minimum 100 zł od jednego sprzedającego w ramach usługi i wyrazić zgodę na udział w loterii. Aby zwiększyć szansę na wygraną wystarczy dokonać zakupów na kwotę powyżej 150 zł, zrealizować zakupy w aplikacji mobilnej lub skorzystać z usług Allegro Pay czy dostawy Allegro One, za które będą przyznawane dodatkowe losy. Allegro nagradza również swoich lojalnych klientów – każdy użytkownik posiadający roczną subskrypcję usługi Smart! otrzyma dwa dodatkowe losy. Szczegóły oraz regulamin loterii są dostępne na stronie: https://allegro.pl/smart/loteria.

Planując zakupy, warto skorzystać ze zniżek nawet do -40% w ramach trwającej właśnie kampanii Allegro Days, która potrwa do 8 października.

[1] Kwota nie uwzględnia kosztów zakupu pakietu Allegro Smart!

[2] Badanie “Preferencje zakupowe w Internecie” zostało zrealizowane przez SW Research na zlecenie Allegro. Przeprowadzono 1015 ankiet z próbą Polek i Polaków robiących zakupy online, w formie wywiadów online (CAWI). Badanie zostało zrealizowane w dniach 16.06 – 22.06.2023 r.

[3] j.w.

[4] od 16 października cena miesięcznego pakietu Smart! wyniesie 14,99 zł