Rozpoczęcie prac nad sprzęgiem systemu ISOF z ZUS

17.10.2023, 08:30aktualizacja: 17.10.2023, 08:30

Firma HEUTHES rozpoczęła zapowiadaną realizację sprzęgu internetowego systemu obsługi firmy ISOF z ZUS.

Pierwszym etapem połączenia systemu ISOF z ZUS było wprowadzenie, na początku czerwca 2023 roku, obsługi elektronicznych zwolnień lekarskich e-ZLA, które automatycznie przekazywane są z systemu Zakładu Ubezpieczeń Społecznych do systemu ISOF modułu kadry-płace.

Teraz firma HEUTHES pracuje nad tym, żeby całkowicie zastąpić aplikację „Płatnik” komunikacją z ZUS bezpośrednio z systemu ISOF. Wszelkie dokumenty będą wysyłane z i przechowywane w systemie ISOF. Obieg dokumentów będzie odbywał się drogą elektroniczną, nie będzie potrzeby używania jakichkolwiek innych programów. W związku z tym rozpoczęły się prace nad Elektroniczną Wymianą Dokumentów (EWD) z ZUS, zmierzającą do rozszerzenia modułu płace o bezpośrednią wymianę danych z ZUS. Nowy sprzęg będzie miał na celu umożliwienie bezpośredniej wysyłki danych do ZUS bez konieczności korzystania z programów typu "Płatnik" czy "ePłatnik". Nowa funkcjonalność pojawi się w 2024 roku.

Więcej informacji na stronach www.isof.pl

Źródło informacji: HEUTHES Sp. z o.o.

Data publikacji 17.10.2023, 08:30
Źródło informacji HEUTHES Sp. z o.o.