Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Nagrody SME Banking Club zostały przyznane po analizie ponad 90 elementów oferty online banków komercyjnych oraz instytucji finansowych dla sektora MŚP w Europie Środkowo-Wschodniej. Nagrody i wyróżnienia przyznane w Krakowie trafiły do najlepszych banków i instytucji finansowych regionu.
„Nagroda jest zwieńczeniem naszych wieloletnich prac nad kanałem bankowości elektronicznej. Digitalizacja, zdalna obsługa klientów, samoobsługa klientów to elementy, na które strategicznie stawiamy i je rozwijamy” - podkreśla Andrzej Fürstenberg, dyrektor Departamentu Bankowości Elektronicznej i Digitalizacji Procesów w Banku Pekao S.A.
Dodaje, że Bankowi Pekao zależy na tym, aby sprzedaż produktów kartami, rachunkami czy produktami gotówkowymi odbywała się w każdym miejscu kuli ziemskiej i o każdej porze dnia i nocy. Dlatego bank oferuje klientom technologię, która to umożliwia.
„Połączenie dwóch elementów: sprawnego, kompetentnego doradcy i świetnie funkcjonującej bankowości elektronicznej gwarantują sukces taki jak dzisiaj” - zaznacza Andrzej Fürstenberg.
Bank Pekao zdobył również drugie miejsce w kategorii kredytowanie online dla małych i średnich przedsiębiorstw.
„To wyróżnienie pokazuje, że Bank Pekao idzie w dobrym kierunku, jeżeli chodzi o rozwój naszej oferty. Wyróżnia nas to, że klienci mogą zawnioskować o finasowanie długo- i krótkoterminowe w pięciu prostych krokach. Sam proces jest intuicyjny, funkcjonalny i dostępny ze wszystkich urządzeń mobilnych” - mówi Agnieszka Durlej, dyrektor Biura Strategii i Rozwoju Banku Pekao S.A.
Agnieszka Durlej dodaje także, że Bank Pekao wkrótce uruchomi limit dla transakcji skarbowych zabezpieczających ryzyko walutowe oraz wielocelowy limit na gwarancje i akredytywy.
Źródło informacji: PAP MediaRoom
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
embeduj wideo
POBIERZ WIDEO
Wideo do bezpłatnego wykorzystania w całości (bez prawa do edycji lub wykorzystania fragmentów)
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 06.12.2023, 15:12 |
Źródło informacji | PAP MediaRoom |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ