GK IMMOBILE SA (18/2023) Zawiadomienie o zbyciu i nabyciu akcji emitenta

12.12.2023, 16:20aktualizacja: 12.12.2023, 16:21

Raport bieżący z plikiem 18/2023

Podstawa prawna: Art. 19 ust. 3 MAR - informacja o transakcjach wykonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze.

Grupa Kapitałowa IMMOBILE S.A. z siedzibą w Bydgoszczy (dalej zwana "Spółką") informuje, iż Spółka otrzymała w dniu dzisiejszym od P. Rafała Jerzy, Prezesa Zarządu Spółki, zawiadomienia o treści jak w załączonych dokumentach.

Pan Rafał Jerzy poinformował o transakcji pakietowej z dnia 08.12.2023 r., w ramach której doszło do zbycia akcji Spółki przez kontrolowaną przez niego spółkę MJT Sp. z o.o. i jednocześnie do nabycia takiej samej liczby akcji Spółki bezpośrednio przez Pana Rafała Jerzy. W wyniku transakcji, Pan Rafał Jerzy posiada bezpośrednio 8.824.712 akcji Spółki, zaś spółka MJT Sp. z o.o. nie posiada akcji Spółki.

Wobec powyższego, Pan Rafał Jerzy poinformował, że stan posiadania bezpośrednio i pośrednio przez niego akcji Spółki nie uległ zmianie w stosunku do stanu posiadania akcji Spółki przed w/w transakcją, co oznacza, że Pan Rafał Jerzy posiada nadal bezpośrednio oraz pośrednio poprzez "Fundację Rodziny Jerzych" Fundację Rodzinną 46.224.712 akcji Spółki, stanowiących 61,34 % kapitału zakładowego tej Spółki i dających prawo do 46.224.712 głosów, co stanowiło 61,34 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz