PBS FINANSE SA (15/2023) Obwieszczenie o przetargu.

12.12.2023, 23:12aktualizacja: 12.12.2023, 23:13

Raport bieżący 15/2023

Zarząd PBS Finanse S.A. [Spółka] oświadcza, że powziął informację o opublikowaniu w dniu 12 grudnia 2023 r. w dzienniku "Gazeta Wyborcza" ogłoszenia Syndyka masy upadłości Podkarpackiego Banku Spółdzielczego w Sanoku w upadłości o następującej treści:

"SYNDYK SPRZEDA 6 840 465 AKCJI ZWYKŁYCH NA OKAZICIELA SPÓŁKI PBS FINANSE S.A. Z SIEDZIBĄ W SANOKU (NR KRS 0000069391) Syndyk masy upadłości Podkarpackiego Banku Spółdzielczego w Sanoku w upadłości, w postępowaniu upadłościowym prowadzonym pod sygn. akt V GUp 366/20, ogłasza pisemny przetarg ofertowy na sprzedaż 6 840 465 (słownie sześć milionów osiemset czterdzieści tysięcy czterysta sześćdziesiąt pięć) akcji zwykłych na okaziciela spółki PBS Finanse S.A. z siedzibą w Sanoku (nr KRS 0000069391), o wartości nominalnej 2,80 (dwa złote i osiemdziesiąt groszy) każda akcja, stanowiących 65,45% w kapitale zakładowym PBS Finanse S.A. w wysokości 29 265 600,00 zł wpłaconym w całości, z których przysługuje 6 840 465 (słownie sześć milionów osiemset czterdzieści tysięcy czterysta sześćdziesiąt pięć) głosów, co stanowi 65,45% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu PBS Finanse S.A. Cena wywoławcza przedmiotu przetargu wynosi 4 826 438,32 zł (słownie: cztery miliony osiemset dwadzieścia sześć tysięcy czterysta trzydzieści osiem złotych 32/100). Oferty należy składać w terminie do dnia 13 lutego 2024 r. do godziny 12:00 do Sądu Rejonowego w Rzeszowie V Wydziału Gospodarczego Sekcji ds. Restrukturyzacyjnych i Upadłościowych przy ul. Kustronia 4. W przypadku składania ofert drogą pocztową decyduje data wpływu. Oferta winna zostać zapakowana w zamkniętą kopertę, opatrzoną dopiskiem "OFERTA, PRZETARG - PAKIET AKCJI PBS FINANSE SA " oraz dopiskiem "Nie otwierać", a także z oznaczeniem sygnatury akt V GUp 366/20 i złożona bądź przesłana w kolejnej kopercie oznaczonej sygnaturą akt i dopiskiem "OFERTA PRZETARG". Oferta na zakup przedmiotu przetargu musi obejmować łącznie cały przedmiot przetargu czyli wszystkie 6 840 465 akcji spółki PBS Finanse S.A. z siedzibą w Sanoku. Nie dopuszcza się składania ofert częściowych obejmujących mniejszą ilość akcji. W przypadku złożenia oferty częściowej, nie będzie ona podlegała rozpoznaniu. Warunkiem udziału w przetargu jest wpływ na rachunek Podkarpackiego Banku Spółdzielczego w Sanoku w upadłości prowadzony przez Bank Nowy S.A. numer konta 65 8642 1184 2018 8400 1805 0001, wadium w wysokości 10% ceny wywoławczej czyli kwoty 482 643,83 zł (czterysta osiemdziesiąt dwa tysiące sześćset czterdzieści trzy złote 83/100). W razie nieuiszczenia wadium oferta nie zostanie rozpatrzona. Otwarcie i rozpoznanie ofert nastąpi na posiedzeniu jawnym z udziałem Sędziego komisarza w dniu 15 lutego 2024 r. o godzinie 12:00, w budynku Sądu Rejonowego w Rzeszowie V Wydział Gospodarczy Sekcja ds. Restrukturyzacyjnych i Upadłościowych przy ul. Kustronia 4 w Rzeszowie, w Sali nr 7. W przypadku złożenia więcej niż jednej oferty spełniającej warunki przetargu, syndyk zarządza przeprowadzenie aukcji wśród wszystkich oferentów, których oferty spełniają warunki przetargu określone w Regulaminie i którzy stawili się na posiedzenie przetargowe. Regulamin przetargu oraz wycena przedmiotu przetargu dostępne są w biurze syndyka przy ul. Chłodnej 2 w Katowicach w dni robocze w godzinach od 10:00 do 15:00. Informacje na temat przetargu można także uzyskać pod nr tel. 792 497 121 oraz pod adresem e-mail: pbs@masa-upadlosci.pl"

Syndyk masy upadłości Podkarpackiego Banku Spółdzielczego w Sanoku w upadłości zawiadomił Zarząd Spółki, że obwieszczenie o przetargu zostanie opublikowane w najbliższym czasie w Monitorze Sądowym i Gospodarczym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz