ELEKTROTIM SA (36/2023) Informacja o wyborze oferty ELEKTROTIM S.A. przez Gminę Ząbkowice Śląskie

15.12.2023, 17:32aktualizacja: 15.12.2023, 17:33

Raport bieżący 36/2023

Spółka ELEKTROTIM S.A. z/s we Wrocławiu (dalej: Spółka) informuje, że otrzymała w dniu 15.12.2023 r. zawiadomienie o wyborze oferty ELEKTROTIM S.A. jako najkorzystniejszej w postępowaniu prowadzonym przez Gminę Ząbkowice Śląskie (Zamawiający) na zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych dla inwestycji pn. "Budowa infrastruktury elektroenergetycznej dla Strefy inwestycyjnej Europark Ząbkowice Śląskie".

Wartość oferty złożonej przez ELEKTROTIM S.A. to 15.442.465,50 zł brutto (słownie: piętnaście milionów czterysta czterdzieści dwa tysiące czterysta sześćdziesiąt pięć złotych 50/100).

Niniejszy raport bieżący jest potwierdzeniem informacji, którą Spółka przekazała do publicznej wiadomości w dniu 17.10.2023r. (raport nr 31/2023) i którą następnie, w wyniku postępowania Zamawiającego polegającego na unieważnieniu czynności wyboru oferty, Spółka zmodyfikowała w dniu 18.10.2023r. (raport nr 32/2023), informując jednocześnie, że o finalnym wyniku przetargu i wyborze oferty ELEKTROTIM S.A. jako najkorzystniejszej poinformuje odrębnym raportem, co jest przedmiotem niniejszego komunikatu.

Kolejnym etapem zgodnie z ustawą z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych jest zawarcie umowy, o czym Spółka poinformuje odrębnym komunikatem. Spółka podkreśla, że wybór oferty nie jest tożsamy z zawarciem umowy.

Spółka podaje fakt otrzymania zawiadomienia do publicznej wiadomości biorąc pod uwagę budowanie portfela zamówień ELEKTROTIM S.A. na rok 2024, szacowanie ryzyka oraz z uwagi na znaczenie dla przychodów Spółki w przyszłości.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz