PASSUS SA (35/2023) Zawarcie umowy znaczącej

21.12.2023, 17:05aktualizacja: 21.12.2023, 17:07

Raport bieżący 35/2023

Zarząd Passus S.A. z siedzibą w Warszawie ["Emitent", "Spółka", "Wykonawca"] w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 24/2022, opublikowanego 22 sierpnia 2022 roku, niniejszym informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 21 grudnia 2023 roku podpisał umowę wykonawczą z podmiotem należącym do Skarbu Państwa ["Umowa"]. Umowa została zawarta na podstawie umowy ramowej, o której zawarciu Emitent informował w ww. raporcie bieżącym.

Przedmiotem Umowy jest dostawa oprogramowania ManageEngine lub równoważnego na rzecz sądów, Ministerstwa Sprawiedliwości wraz z usługami towarzyszącymi.

Na podstawie Umowy Wykonawca zobowiązał się do realizacji przedmiotu Umowy w terminie do 3 stycznia 2024 r.

Wynagrodzenie Wykonawcy z tytułu realizacji przedmiotu Umowy wynosi 1920270,59 zł brutto.

Płatność wynagrodzenia nastąpi jednorazowo, w ciągu 30 dni od daty otrzymania przez zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT, na podstawie podpisanego bez zastrzeżeń protokołu odbioru ilościowo-jakościowego.

Umowa przewiduje kary umowne nieodbiegające od standardów rynkowych, a ich łączna wysokość jest ograniczona do 30% wynagrodzenia brutto Wykonawcy.

Zarząd Emitenta uznał Umowę za istotną z uwagi na fakt, iż będzie ona miała wpływ na sytuację finansową Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz