Polityka i społeczeństwo

Wygraj nagrody w quizie o tworzeniu prawa unijnego

15.01.2024, 10:51aktualizacja: 15.01.2024, 10:58

PE
Karta podarunkowa, kompaktowy aparat fotograficzny i opaska fitnessowa czekają na uczestników quizu o procedurze stanowienia prawa unijnego. Wystarczy odpowiedzieć na 10 pytań, by stanąć przed szansą wygrania którejś z atrakcyjnych nagród.

Przy stanowieniu prawa unijnego fundamentalne znaczenie mają Komisja Europejska, Parlament Europejski i Rada UE. Ich opinie nie zawsze są jednak równoważne. Żeby zwiększyć swoje szanse wygranej w konkursie, można zapoznać się z tekstem ,,Jak tworzy się prawo Unii Europejskiej? Proces legislacyjny w pigułce”, który zawiera wiele informacji związanych z przyjmowaniem unijnych aktów prawnych.

Pytania zawarte w teście są jednokrotnego wyboru. Wystarczy udzielić odpowiedzi na 10 z nich, by stanąć przed szansą wygrania jednej z nagród. W pierwszej kolejności pod uwagę brany będzie wynik uzyskany w teście. W przypadku, gdy uczestnicy otrzymają jednakową liczbę punktów, organizator przydzieli nagrody na podstawie szybkości rozwiązania quizu. Konkurs trwa od 12.01.2024 r. do 18.01.2024 r. do północy. Zwycięzcy mogą liczyć na nagrody rzeczowe:

I miejsce – kompaktowy aparat fotograficzny typu instant o wartości 400 zł,

II miejsce – opaska fitnessowa o wartości 300 zł,

III miejsce – karta podarunkowa o wartości 200 zł.

Organizatorem konkursu jest Polska Agencja Prasowa. Quiz jest elementem projektu „20 lat w Unii Europejskiej. Parlament Europejski a życie Polaków”, na który PAP pozyskała dofinansowanie z Parlamentu Europejskiego.

By wziąć udział w quizie, wystarczy kliknąć w LINK. Regulamin w załączniku.

Źródło informacji: EuroPAP News

ep
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach programu dotacji Parlamentu Europejskiego w dziedzinie komunikacji. Parlament Europejski nie uczestniczył w przygotowaniu materiałów; podane informacje nie są dla niego wiążące i nie ponosi on żadnej odpowiedzialności za informacje i stanowiska wyrażone w ramach projektu, za które zgodnie z mającymi zastosowanie przepisami odpowiedzialni są wyłącznie autorzy, osoby udzielające wywiadów, wydawcy i nadawcy programu. Parlament Europejski nie może być również pociągany do odpowiedzialności za pośrednie lub bezpośrednie szkody mogące wynikać z realizacji projektu.

Data publikacji 15.01.2024, 10:51
Źródło informacji EuroPAP News