Polityka i społeczeństwo

CIS: Marszałek Senatu przekazała książkę Władysława Grabskiego na aukcję WOŚP(komunikat)

21.01.2024, 14:12aktualizacja: 21.01.2024, 14:13

Centrum Informacyjne Senatu informuje:

Marszałek Senatu Małgorzata Kidawa-Błońska wsparła Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Marszałek Senatu przekazała na aukcję na rzecz WOŚP książkę Władysława Grabskiego „Dwa lata pracy u podstaw państwowości naszej (1924-1925)”, będącą zapisem wspomnień dwukrotnego premiera II RP z czasów reformy walutowej i powstania Banku Polskiego.

LINK do aukcji: https://allegro.pl/oferta/malgorzata-kidawa-blonska-dla-wosp-ksiazka-i-spotkanie-w-senacie-rp-15066695280

Jest to oryginalne wydanie publikacji z 1927 r., ofiarowane marszałek przez Komitet Honorowy Obchodów Roku Edukacji Ekonomicznej podczas inauguracji REE w Senacie 11 stycznia br. Do książki Małgorzata Kidawa-Błońska dołączy dedykację dla zwycięzcy aukcji.

Zwycięzca aukcji odbierze książkę podczas spotkania z marszałek w jej gabinecie. Będzie miał także możliwość zwiedzenia gmachu Senatu i Sejmu z przewodnikiem parlamentarnym oraz otrzyma zestaw senackich upominków.

Wideo zachęcające do wsparcia WOŚP: https://www.youtube.com/watch?v=Leqqf7mrcZA

Pieniądze z aukcji zasilą konto WOŚP i zostaną przeznaczone na zakup urządzeń dla oddziałów pulmonologicznych dla dzieci i dorosłych.

Zachęcamy do licytacji! Do końca świata i jeden dzień dłużej!

W niedzielę 28 stycznia 2024 roku po raz 32. zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, tym razem pod hasłem: "Płuca po pandemii. Gramy dla dzieci i dorosłych!".

del/ par/

Data publikacji 21.01.2024, 14:12