Saint-Charles International School rozszerza swoją ofertę edukacyjną w Szwajcarii uważanej za bezpieczną przystań

31.01.2024, 10:16aktualizacja: 31.01.2024, 10:21

PR Newswire

PORRENTRUY, Szwajcaria, 31 stycznia 2024 /PRNewswire/ -- Czasy rosnącej niepewności na świecie powodują, że coraz więcej rodzin poszukuje bezpiecznej i niezawodnej edukacji dla swoich dzieci za granicą. Aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na bezpieczne i stabilne środowisko nauki, Saint-Charles International School, prestiżowa szwajcarska prywatna szkoła z internatem o bogatej historii sięgającej roku 1897, podwaja swoje możliwości w zakresie liczby przyjęć, aby uwzględnić dodatkowy napływ uczniów z zagranicy.

Szwajcaria, dobrze znana ze swojej neutralności oraz stabilności politycznej i gospodarczej, staje się najlepszym wyborem dla rodzin pragnących kształcić swoje dzieci za granicą. Położona w malowniczym miasteczku Porrentruy, w kantonie Jura, Saint-Charles International School oferuje bezpieczne, nowoczesne i przyjazne środowisko rozwoju dla młodego pokolenia.

„Wierzymy, że w czasach globalnej niestabilności inwestowanie w edukację w bezpiecznym środowisku jest najważniejsze. Saint-Charles, znana ze swojego zaangażowania na rzecz budowania doskonałości w nauce i humanistycznego podejścia do wychowania, oferuje wyjątkową alternatywę dla rodziców i uczniów poszukujących wysokiej jakości edukacji i nauki kulturowej” - powiedziała Carmen Kocher, dyrektor Saint-Charles International School.

Aby zaspokoić rosnący popyt wśród uczniów z zagranicy, szkoła nabyła dodatkowe tereny, podwajając swoje możliwości w zakresie liczby przyjęć z 50 uczniów obecnie do 100 uczniów (z pełnym wyżywieniem) w perspektywie najbliższych dwóch lat. Przyjmując uczniów w wieku od 10 lat, Saint-Charles specjalizuje się w zapewnianiu wielojęzycznej edukacji w ramach szeregu programów nauczania, z opcjami obejmującymi angielski i chiński obok francuskiego i niemieckiego, w tym:

• szwajcarski dyplom ukończenia szkoły,
  • międzynarodowy program edukacyjny opracowany przez Organizację Matury Międzynarodowej (MYP),
  • program Matury Międzynarodowej (DP)

Ponadto szkoła zapewnia atrakcyjne programy krótkoterminowe, które obejmują różnego rodzaju zajęcia rekreacyjne. Od krytej pływalni dostępnej na miejscu po sporty jeździeckie i hokej na lodzie, Saint-Charles może się poszczycić wyjątkową i dynamiczną ofertą edukacyjną.

„Nasza inwestycja w rozszerzenie możliwości naszej szkoły i oferty edukacyjnej odzwierciedla silną wiarę w świetlaną przyszłość i niezachwiane zaangażowanie w zapewnienie wysokiego poziomu opieki dopasowanej do indywidualnych potrzeb, z której słynie nasza szkoła. Nacisk na spersonalizowaną uwagę, rozwój osobisty, doskonałość w nauce oraz dobre samopoczucie społeczne i emocjonalne, w połączeniu z małymi klasami, dedykowanym wsparciem w odrabianiu prac domowych i wielojęzyczną biegłością, pozwala nam utrzymać średni wynik matury międzynarodowej na poziomie 36 punktów, otwierając naszym uczniom drzwi do najlepszych uniwersytetów na całym świecie” - dodał Didier Membrez, prezes zarządu.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.saint-charles.ch/en/
Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2326085/saint_charles_switzerland.jpg
Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2326084/saint_charles_switzerland.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2326083/Saint_Charles_Logo.jpg