GRUPA KĘTY SA (6/2024) Rejestracja akcji serii K w depozycie papierów wartościowych i podwyższenie kapitału zakładowego Spółki

04.04.2024, 17:21aktualizacja: 04.04.2024, 17:23

Raport bieżący 6/2024

Zarząd Grupy Kęty S.A. (dalej: Spółka lub Emitent), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 5/2024 z dnia 2 kwietnia 2024 r. (dalej: Raport), informuje o powzięciu informacji, iż w dniu 4 kwietnia 2024 r. w prowadzonym przez KDPW depozycie papierów wartościowych, na podstawie zleceń rozrachunku, o których mowa w § 6 Szczegółowych Zasad Działania KDPW, nastąpiła rejestracja 32 124 akcji zwykłych na okaziciela serii K Spółki (dalej: Akcje) o wartości nominalnej 2,50 zł każda, oznaczonych kodem ISIN: PLKETY000060, objętych w ramach warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego w wyniku wykonania praw z uprzednio objętych warrantów subskrypcyjnych przez pracowników Grupy Kapitałowej Emitenta zgodnie z przyjętym programem opcji menedżerskich, o którym mowa w Raporcie.

W wyniku powyższej rejestracji Akcji w KDPW, stosownie do art. 451 §2 oraz 452 §1 Kodeksu spółek handlowych nastąpiło wydanie akcji oraz podwyższenie kapitału zakładowego Spółki o kwotę 80 310 zł (słownie: osiemdziesiąt tysięcy trzysta dziesięć złotych 00/100).

Po podwyższeniu kapitał zakładowy Spółki wynosi 24 205 690 zł (słownie: dwadzieścia cztery miliony dwieście pięć tysięcy sześćset dziewięćdziesiąt złotych 00/100) i dzieli się na 9 682 276 akcji o wartości nominalnej 2,50 zł każda. Ogólna liczba głosów wynikająca ze wszystkich akcji Spółki wynosi 9 682 276.

Wysokość warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego po wydaniu ww. akcji wynosi 2 766 217,50 zł (słownie: dwa miliony siedemset sześćdziesiąt sześć tysięcy dwieście siedemnaście złotych 50/100).

Zgodnie z art. 452 § 4 Kodeksu spółek handlowych, Zarząd Emitenta dokona w przewidzianym dla tego terminie zgłoszenia do sądu rejestrowego wykazu objętych akcji serii K, celem uaktualnienia wpisu kapitału zakładowego Spółki w rejestrze przedsiębiorców KRS.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz