DROZAPOL-PROFIL SA (19/2024) Wybór audytora do badania i przeglądu sprawozdań finansowych za lata 2024-2026

29.05.2024, 12:25aktualizacja: 29.05.2024, 12:27

Raport bieżący 19/2024

Zarząd Drozapol-Profil S.A. (Emitent) informuje, że dnia 29.05.2024 roku Rada Nadzorcza Spółki, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym również zgodnie ze Statutem Spółki, Regulaminem Rady Nadzorczej Spółki oraz rekomendacją Komitetu Audytu, wybrała firmę Moore Polska Audyt sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Grzybowska 87, wpisaną na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych pod numerem 4326, jako podmiot uprawniony do badania jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za 2024, 2025 oraz 2026 rok oraz do przeglądu jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania za I półrocze 2024, I półrocze 2025 i I półrocze 2026 roku. Dotychczas Emitent korzystał z usług tej firmy (wcześniej REWIT Księgowi i Biegli Rewidenci Sp. z o.o.) przy badaniu jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za lata 2017-2023 oraz przy przeglądzie jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania za I półrocze lat 2017-2023.

Dokonanie wyboru przez Radę Nadzorczą nastąpiło zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami zawodowymi, w szczególności zgodnie z Ustawą o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz o nadzorze publicznym z dnia 11 maja 2017 r. (Dz.U. z dn. 2020 r. poz. 1415 z późn. zm.) oraz rozporządzeniem UE nr 537/2014, a także zgodnie z obowiązującymi w Spółce Polityką i Procedurą Wyboru Firmy Audytorskiej.

Zgodnie z powyższym, Rada Nadzorcza zobowiązała Zarząd Spółki do zawarcia stosownej umowy ze wskazanym podmiotem.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz