DROZAPOL-PROFIL SA (21/2024) Ogłoszenie zaproszenia do składania ofert sprzedaży akcji DROZAPOL-PROFIL S.A.

04.06.2024, 08:16aktualizacja: 04.06.2024, 08:17

Raport bieżący z plikiem 21/2024

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd DROZAPOL-PROFIL S.A. z siedzibą w Bydgoszczy ("Spółka") w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 8/2024 z dnia 28 marca 2024 roku, informującego m.in. o podjęciu przez Walne Zgromadzenie Spółki Uchwały nr 4 z dnia 28 marca 2024 r. w sprawie upoważnienia Zarządu Spółki do nabycia akcji własnych Spółki w celu ich dobrowolnego umorzenia ("Uchwała"), niniejszym informuje, że w dniu 4 czerwca 2024 roku Zarząd przekazał Trigon Dom Maklerski S.A. treść zaproszenia do składania ofert sprzedaży akcji Spółki ("Zaproszenie") w ramach skupu akcji własnych na podstawie Uchwały, na poniższych warunkach:

I. Przedmiotem Zaproszenia jest 1.350.483 (milion trzysta pięćdziesiąt tysięcy czterysta osiemdziesiąt trzy) akcje zwykłe na okaziciela serii B, serii C, serii D i serii E o wartości nominalnej 5,00 zł każda, wyemitowanych przez Spółkę, zarejestrowanych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. pod kodem ISIN PLDRZPL00032, które stanowią ok. 22,07% kapitału zakładowego Spółki i uprawniają do wykonywania ok. 15,63% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki ("Akcje").

II. Proponowana cena nabycia jednej Akcji wynosi 4,10 zł (cztery złote dziesięć groszy).

III. Harmonogram Zaproszenia:

* Data publikacji Zaproszenia: 4 czerwca 2024 r.,

* Data rozpoczęcia przyjmowania ofert sprzedaży: 5 czerwca 2024 r.,

* Data zakończenia przyjmowania ofert sprzedaży: 14 czerwca 2024 roku /do godz. 17:00 czasu środkowoeuropejskiego,

* Przewidywana data przeniesienia własności akcji oraz rozliczenia transakcji: 21 czerwca 2024 r.

IV. Podmiotem pośredniczącym w wykonaniu i rozliczeniu Zaproszenia jest Trigon Dom Maklerski S.A.

Pełna treść Zaproszenia stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego i będzie dostępna na stronie internetowej Emitenta www.drozapol.pl. W okresie przyjmowania ofert sprzedaży będzie ona dostępna również w punktach obsługi klientów oraz na stronie internetowej Trigon Domu Maklerskiego S.A. www.trigon.pl.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz