SANOK RUBBER COMPANY SA (14/2024) Zmiana porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Sanok RC S.A. Wnioski akcjonariuszy w trybie art. 401 §1 Kodeksu spółek handlowych. Projekty uchwał zgłoszone przez akcjonariuszy.

04.06.2024, 18:12aktualizacja: 04.06.2024, 18:13

Raport bieżący z plikiem 14/2024

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku ("Spółka"), działając na podstawie art. 401 §2 Kodeksu spółek handlowych informuje, że:

1. Otwarty Fundusz Emerytalny PZU "Złota Jesień" z siedzibą w Warszawie, jako Akcjonariusz Spółki reprezentujący co najmniej jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki, tj. posiadający 2 703 052 akcji stanowiących 10,06 % kapitału zakładowego Spółki, uprawniony do wystąpienia z żądaniem, o którym mowa w art. 401 §1 KSH, w dniu 3 czerwca 2024r. złożył Zarządowi Spółki wniosek o umieszczenie w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna zwołanego na dzień 25 czerwca 2024r. (raport bieżący nr 13/2024 z dnia 29 maja 2024r.) następującej sprawy: "Zmiany w składzie Rady Nadzorczej" - w załączeniu treść wniosku Akcjonariusza wraz z uzasadnieniem i projektami uchwał;

2. Marek Łęcki, jako Akcjonariusz Spółki reprezentujący co najmniej jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki, tj. posiadający 2 967 900 akcji stanowiących 11,04 % kapitału zakładowego Spółki, uprawniony do wystąpienia z żądaniem, o którym mowa w art. 401 §1 KSH, w dniu 4 czerwca 2024r. złożył Zarządowi Spółki wniosek o umieszczenie w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna zwołanego na dzień 25 czerwca 2024r. (raport bieżący nr 13/2024 z dnia 29 maja 2024r.) następujących spraw: (1) "Podjęcie uchwały w sprawie odwołania wszystkich członków Rady Nadzorczej Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku", (2) "Podjęcie uchwał w sprawie powołania nowej Rady Nadzorczej Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku w składzie 5-osobowym" - w załączeniu treść wniosku Akcjonariusza wraz z uzasadnieniem i projektami uchwał;

3. Zarząd Spółki ogłasza zmiany w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna zwołanego na dzień 25 czerwca 2024r. (raport bieżący nr 13/2024 z dnia 29 maja 2024r.), wprowadzone na w/w żądania Akcjonariuszy, polegające na dodaniu nowych punktów 14), 15) i 16) oraz oznaczeniu dotychczasowego punktu 14) jako punkt 17). Porządek obrad po zmianach przedstawia się w sposób następujący:

1) Otwarcie Zgromadzenia.

2) Wybór Przewodniczącego Zgromadzenia.

3) Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zgromadzenia.

4) Przyjęcie porządku obrad.

5) Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia Sprawozdania Finansowego Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna za rok zakończony dnia 31 grudnia 2023 roku oraz Sprawozdania Zarządu z Działalności Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna za 2023 rok.

6) Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia Skonsolidowanego Sprawozdania Finansowego Grupy Kapitałowej Sanok Rubber Company za rok zakończony dnia 31 grudnia 2023 roku oraz Sprawozdania Zarządu z Działalności Grupy Kapitałowej Sanok Rubber Company za 2023 rok.

7) Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia Sprawozdania Rady Nadzorczej Sanok RC S.A. za rok 2023.

8) Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia absolutorium członkom Rady Nadzorczej z wykonania obowiązków w 2023 roku.

9) Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia absolutorium członkom Zarządu z wykonania obowiązków w 2023 roku.

10) Podjęcie uchwały w sprawie podziału zysku netto wykazanego w sprawozdaniu finansowym Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna za rok 2023.

11) Podjęcie uchwały w sprawie zaopiniowania Sprawozdania o wynagrodzeniach członków Zarządu i Rady Nadzorczej Sanok Rubber Company S.A. za 2023 rok.

12) Podjęcie uchwały w sprawie polityki wynagrodzeń członków Zarządu i Rady Nadzorczej.

13) Przedstawienie przez Zarząd Sanok RC S.A. informacji o aktualnym stanie dotyczącym liczby i wartości nominalnej nabytych Akcji przez Spółkę w ramach Programu Skupu Akcji dla Programu Motywacyjnego przyjętego Uchwałą Nr 2 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Sanok Rubber Company S.A. z dnia 14 listopada 2023r. w sprawie przyjęcia programu nabywania akcji własnych oraz utworzenia kapitału rezerwowego na potrzeby takiego programu.

14) Zmiany w składzie Rady Nadzorczej.

15) Podjęcie uchwały w sprawie odwołania wszystkich członków Rady Nadzorczej Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku.

16) Podjęcie uchwał w sprawie powołania nowej Rady Nadzorczej Sanok Rubber Company Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku w składzie 5-osobowym.

17) Zamknięcie Zgromadzenia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1