Polityka i społeczeństwo

Debata w PAP: „Eksperci i dziennikarze o wyborach do Parlamentu Europejskiego”

05.06.2024, 08:59aktualizacja: 05.06.2024, 14:04

PAP - grafika
W czwartek, 6 czerwca br., w Centrum Prasowym Polskiej Agencji Prasowej odbędzie się debata wyborcza z udziałem politologów i dziennikarzy różnych mediów, którzy porozmawiają m.in. o przyszłym kształcie Unii Europejskiej.

Debata wyborcza PAP odnosić się będzie do europejskich wyzwań, które stoją przed Polską oraz UE, przyszłego kształtu Unii, kierunku rozwoju i wpływu naszego kraju na wspólnotę. Dyskusja odbędzie się w trzech blokach tematycznych: ocena przebiegu kampanii w Polsce i innych krajach, analiza układu sił w UE teraz i po wyborach oraz przegląd najpoważniejszych  problemów i wyzwań, które stoją przed Unią i krajami członkowskimi, takich jak Zielony Ład czy kolejne fale migracji.

Spotkanie poprowadzi wicenaczelna PAP Zuzanna Dąbrowska, udział w niej weźmie troje politologów: prof. Małgorzata Molęda-Zdziech ze Szkoły Głównej Handlowej, prof. Tomasz Słomka z Uniwersytetu Warszawskiego oraz prof. Wawrzyniec Konarski z Akademii Finansów i Biznesu Vistula. Dziennikarzy reprezentować będą: Magdalena Rigamonti z Onetu, Grzegorz Frątczak z PR24 oraz Adrian Kowarzyk z PAP.

Debata rozpocznie się o godzinie 15.00, potrwa ok. 55 minut i będzie transmitowana na stronie www.pap.pl, w mediach społecznościowych PAP oraz w PR24.

Źródło informacji: PAP

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE