Rewolucja w roamingu. T-Mobile obniża ceny usług na świecie w strefach 1B i 2

14.06.2024, 13:15aktualizacja: 14.06.2024, 13:19

T-Mobile
Podróże poza Unię Europejską kojarzą się z szukaniem hotelowego Wi-Fi, kupowaniem kart SIM zagranicznych operatorów i obawą przed wysokim rachunkiem za telefon? T-Mobile udowadnia, że nie musi tak być. Robi wszystko, by korzystanie z tej sieci wiązało się tylko z najlepszymi doświadczeniami, dlatego wprowadza prawdziwą rewolucję w roamingu na świecie w strefie 1B i 2 - radykalne obniżki cen usług za granicą zarówno dla klientów indywidualnych, jak i biznesowych. Od teraz klienci T-Mobile mają swobodę i bezpieczeństwo korzystania z usług za granicą: tańsze połączenia, SMS-y, MMS-y i przede wszystkim internet: 1 GB za 49 zł. Do tego pełna kontrola bieżących kosztów w aplikacjach. A zatem… Pakuj sieć i leć!

Z tanim roamingiem w T-Mobile nie musisz już wyłączać telefonu, gdy podróżujesz po świecie. Możesz działać tak, jak lubisz, i dzielić się z bliskimi tym, co ważne. T-Mobile zmienia rynek dla swoich klientów i wprowadza rewolucję w roamingu poza Unią Europejską oraz Europejskim Obszarem Gospodarczym. Co to znaczy? Przede wszystkim obniża ceny swoich usług za granicą i umożliwia pełną kontrolę nad nimi w aplikacjach „Mój T-Mobile”, „Moja Heyah” i „Red Bull MOBILE”. Od teraz klienci mogą cieszyć się dostępem do internetu, wykonywać tanie połączenia głosowe i wysyłać wiadomości tekstowe w większości miejsc na świecie taniej i prościej... po prostu #BARDZIEJ.

Tani i prosty roaming w strefach 1B i 2

W T-Mobile klienci mają lepiej, dlatego nowe, atrakcyjne stawki połączeń w roamingu w strefie 1B i 2 obowiązują zarówno klientów indywidualnych (klienci abonamentowi taryf T i T-Data), jak i biznesowych (Magenta Biznes, Jump proFirma lub DATA JUMP).

Ale to nie wszystko. T-Mobile wie, że internet w trakcie podróży jest potrzebny, dlatego obniżka cen objęła przede wszystkim transmisję danych.

W ofertach abonamentowych klienci taryf T i T-Data oraz taryf biznesowych (Magenta Biznes, Jump proFirma lub DATA JUMP), wyjeżdżający do stref roamingowych 1B i 2 (to m.in. Szwajcaria, Albania, Czarnogóra, Brazylia, Chiny, Turcja i Egipt), otrzymują w każdym cyklu rozliczeniowym na dobry początek 5 MB bezpłatnie, następnie za pierwszy 1 GB zapłacą jednorazowo 49 zł. Po jego wykorzystaniu cena to nadal 49 zł za 1 GB rozliczany proporcjonalnie za każde rozpoczęte 100 kB.

W przypadku klientów „Red Bull MOBILE” cena za 1 GB wynosi również 49 zł (rozliczane proporcjonalnie za każde rozpoczęte 100 kB).

Klienci ofert przedpłaconych T-Mobile na kartę (GO!), MIX (Frii MIX), Heyah kartę (Dniówka), tuBiedronka za zużycie 1 GB danych za granicą zapłacą 99 zł (rozliczane proporcjonalnie za każde rozpoczęte 100 kB), ale mogą również płacić mniej. Wystarczy aktywować dodatkowy pakiet 1 GB za 49 zł ważny przez 30 dni.

Internet i rozmowy tanie i proste, jak nigdy dotąd

Jeżeli klient potrzebuje więcej internetu - żaden problem. Dla klientów korzystających z usług głosowych, objętych nową ofertą roamingową, dostępne są również dodatkowe pakiety internetu: 5 GB ważne przez 7 dni w cenie 99 zł oraz 10 GB ważnych przez 14 dni w cenie 149 zł.

Włączenie dodatkowego pakietu danych w roamingu jest proste i zajmuje chwilę dzięki właściwej aplikacji (np. „Mój T-Mobile”, „Moja Heyah”, „Red Bull MOBILE”). Każdy użytkownik może na bieżąco śledzić stan zużycia danych i dokupić dodatkowe pakiety internetu - to znacząco zwiększa komfort podróży zagranicznej i zabezpiecza przed niechcianymi wydatkami.

Od 19 czerwca ofertę promować będzie kampania promocyjna w internecie, social mediach, w punktach sprzedaży operatora oraz na nośnikach na Lotnisku Chopina w Warszawie. Kampanię przygotował Departament Zarządzania Marką wraz z agencją ARC (Grupa Publicis). Za działania w internecie odpowiada VML. Zakupem i planowaniem mediów zajął się Dom Mediowy Mindshare.

Więcej informacji o szczegółach oferty roamingu w T-Mobile można znaleźć na stronie https://www.t-mobile.pl/c/informacje-i-pomoc/roaming-i-zasieg/polaczenia-poza-UE.

Źródło informacji: T-Mobile

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE