CoinEx wzmacnia przejrzystość i chroni aktywa użytkowników dzięki zaktualizowanemu wskaźnikowi rezerwy aktywów

25.06.2024, 14:36aktualizacja: 25.06.2024, 14:39

HONGKONG, 25 czerwca 2024 r. /PRNewswire/ -- CoinEx, jedna z czołowych giełd wymiany kryptowalut, ogłosiła aktualizację swojego wskaźnika rezerwy aktywów (Asset Reserve Ratio) z dniem 24 czerwca 2024 r. o godz. 15:00 (UTC+8). Krok ten podkreśla zaangażowanie giełdy CoinEx w poprawę przejrzystości, bezpieczeństwa i zaufania w kryptowalutowej społeczności.

Dzięki wykorzystaniu struktury danych określanej mianem Drzewa Merkle (Merkle Tree), procedura ta umożliwia każdemu użytkownikowi weryfikację, czy ich aktywa znajdują się w strukturze Drzewa Merkle, aby potwierdzić autentyczność danych w celu bezpiecznego sprawdzenia rezerwy aktywów. Według najnowszych danych opublikowanych przez CoinEx, wskaźnik rezerwy wynosi 1 : 1. Token CET osiągnął poziom 113,31%, podczas gdy wskaźniki rezerwy dla wszystkich głównych aktywów, takich jak USDT, USDC, BTC i ETH, przekroczyły 100%. Oznacza to, że dla każdego 1 $ zdeponowanego przez użytkowników, CoinEx utrzymuje rezerwę powiększoną dodatkowo o co najmniej 1 $, aby zapewnić, że platforma dysponuje wystarczającymi funduszami, aby spełnić zapotrzebowanie użytkowników w zakresie wycofania środków. Aktualnie CoinEx przeprowadza audyt rezerw CET, USDT, USDC, BTC, ETH i DOGE. Platforma CoinEx od zawsze traktowała priorytetowo bezpieczeństwo aktywów użytkowników i utrzymywała wskaźnik rezerwy na poziomie 100% przez okres minionych siedmiu lat od 2017 r. Aktualizacja jest kluczową miarą, która odzwierciedla zaangażowanie platformy CoinEx w zapewnienie bezpieczeństwa funduszy i utrzymania zdrowego środowiska sprzyjającego inwestowaniu.

Szczegółowe informacje na temat zaktualizowanego wskaźnika rezerwy aktywów i struktury Drzewa Merkle znajdują się tutaj.

Kompleksowe zabezpieczenia sprzyjające bezpieczniejszym doświadczeniom

Oprócz aktualizacji wskaźnika rezerwy aktywów platforma CoinEx aktywnie buduje swój system zabezpieczeń i pozostaje wierna zasadzie stawiającej użytkowników na pierwszym miejscu. Zespół ds. bezpieczeństwa CoinEx stosuje wiele zaawansowanych mechanizmów w celu zrównoważenia wygody użytkowania i bezpieczeństwa w ramach portfeli gorących i zimnych, w tym protokoły wielokrotnego podpisu (multi-signature), fizyczne rozdzielenie systemów, monitorowanie w czasie rzeczywistym i automatyczne powiadomienia. Platforma CoinEx również ustanowiła fundusz osłonowy Shield Fund, w ramach którego 10% prowizji transakcyjnych przeznaczane jest na dalsze zabezpieczenie aktywów użytkowników od ekstremalnych czynników ryzyka. CoinEx współpracuje z najlepszymi instytucjami bezpieczeństwa technologii blockchain, aby utworzyć strategiczne partnerstwo na rzecz bezpieczeństwa w celu zbudowania najlepszego zespołu bezpieczeństwa i solidnej fortecy, zapewniając platformie kompleksowe zabezpieczenie.

CoinEx

Od momentu założenia w 2017 r. CoinEx niezmiennie realizuje misję wykorzystania potencjału technologii blockchain w obszarze transformacji, kierując się zasadą stawiającą użytkowników na pierwszym miejscu. CoinEx może poszczycić się szerokim wyborem opcji transakcyjnych dla BTC, tokenów stablecoin i ponad 1000 kryptowalut. Platforma zapewnia szybką i stabilną obsługę w ponad 200 krajach, oferując bezproblemowe procesy deponowania i wycofywania środków. Platforma CoinEx jest zaangażowana w zapewnienie dostępu do świata kryptowalut dzięki wielojęzycznemu wsparciu użytkowników na całym świecie.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2446132/image.jpg

Źródło: CoinEx Global Limited