MEGARON SA (7/2024) Treść uchwał podjętych przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Megaron S.A. w dniu 26 czerwca 2024r. - korekta załącznika

27.06.2024, 12:27aktualizacja: 27.06.2024, 12:28

Raport bieżący z plikiem 7/2024

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Megaron S.A. z siedzibą w Szczecinie koryguje treść załącznika do raportu bieżącego nr 7/2024 z dnia 26 czerwca 2024r. dotyczącego treści uchwał podjętych przez ZWZ Spółki na posiedzeniu w dniu 26.06.2024r.

W treści uchwały 7/2024 opublikowanego w dniu wczorajszym załącznika do raportu wystąpiła oczywista pomyłka pisarska.

Opublikowano treść uchwały:

"Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki pod firmą: "MEGARON" spółka akcyjna z siedzibą w Szczecinie na podstawie art. 396 § 5 Kodeksu spółek handlowych i § 16 ust. 1 lit j) w zw. z § 26 ust. 4 i 5 Statutu Spółki postanawia:

1.użyć kapitału rezerwowego, na którym znajduje się kwota 10.345.

2.234,89 zł (słownie: dziesięć milionów trzysta czterdzieści pięć tysięcy dwieście trzydzieści cztery złote osiemdziesiąt dziewięć groszy) w ten sposób, że na kapitał rezerwowy z przeznaczeniem na pokrywanie strat przenosi się kwotę 764.793,71 zł (słownie: siedemset sześćdziesiąt cztery tysiące siedemset dziewięćdziesiąt trzy złote siedemdziesiąt jeden groszy).

3.Uchwała wchodzi w życie z chwilą podjęcia."

Natomiast powinno być:

1.użyć kapitału rezerwowego, na którym znajduje się kwota 10.345.234,89 zł (słownie: dziesięć milionów trzysta czterdzieści pięć tysięcy dwieście trzydzieści cztery złote osiemdziesiąt dziewięć groszy) w ten sposób, że na kapitał rezerwowy z przeznaczeniem na pokrywanie strat przenosi się kwotę 764.793,71 zł (słownie: siedemset sześćdziesiąt cztery tysiące siedemset dziewięćdziesiąt trzy złote siedemdziesiąt jeden groszy).

2.Uchwała wchodzi w życie z chwilą podjęcia."

Zarząd Megaron S.A. z siedzibą w Szczecinie w załączeniu do niniejszego raportu przekazuje do publicznej wiadomości treść uchwał podjętych przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Megaron S.A. w dniu 26 czerwca 2024r.

Treść uchwał dostępna jest na stronie www.megaron.com.pl

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz