PCF GROUP SA (24/2024) Zmiana w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PCF Group S.A.

23.10.2024, 17:25aktualizacja: 23.10.2024, 17:26

Raport bieżący z plikiem 24/2024

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd PCF Group S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 21/2024 z dnia 13 września 2024 r. w sprawie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PCF Group S.A. na dzień 13 listopada 2024 r. ("Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie"), informuje, że w dniu 23 października 2024 r. otrzymał od Pana Sebastiana Wojciechowskiego, akcjonariusza Spółki reprezentującego co najmniej jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki, działającego w trybie art. 401 § 1 Kodeksu spółek handlowych, żądanie umieszczenia w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia punktu dotyczącego przeglądu oraz podjęcia uchwały w sprawie przyjęcia zmienionej "Polityki wynagrodzeń członków Zarządu oraz Rady Nadzorczej PCF Group S.A. z siedzibą w Warszawie", zawierające projekt uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z uzasadnieniem.

W związku z powyższym, Zarząd Spółki postanowił o wprowadzeniu zmiany do porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia w ten sposób, że dodany został nowy punkt o następującej treści: Przegląd oraz podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia zmienionej "Polityki wynagrodzeń członków Zarządu i Rady Nadzorczej PCF Group S.A. z siedzibą w Warszawie".

Zmieniony porządek obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia obejmuje następujące punkty:

1) Otwarcie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2) Wybór Przewodniczącego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz sporządzenie listy obecności.

3) Stwierdzenie prawidłowości zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.

4) Podjęcie uchwały w sprawie wyboru Komisji Skrutacyjnej.

5) Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia porządku obrad.

6) Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia wyboru dokooptowanego członka Rady Nadzorczej Spółki.

7) Podjęcie uchwały w sprawie zmiany Statutu Spółki.

8) Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia tekstu jednolitego Statutu Spółki.

9) Przegląd oraz podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia zmienionej "Polityki wynagrodzeń członków Zarządu i Rady Nadzorczej PCF Group S.A. z siedzibą w Warszawie".

10) Zamknięcie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

W załączeniu do niniejszego raportu bieżącego Zarząd Spółki przekazuje: (1) Żądanie akcjonariusza umieszczenia określonych spraw w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PCF Group S.A. zwołanego na 13 listopada 2024 r., zawierające projekt uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia w sprawie przyjęcia zmienionej "Polityki wynagrodzeń członków Zarządu i Rady Nadzorczej PCF Group S.A. z siedzibą w Warszawie" z uzasadnieniem; (2) Uchwałę nr 17/2024 Rady Nadzorczej PCF Group S.A. z dnia 21 października 2024 r. w sprawie rekomendacji w przedmiocie przyjęcia zmienionej "Polityki wynagrodzeń członków Zarządu i Rady Nadzorczej PCF Group S.A. z siedzibą w Warszawie"; (3) zmienioną treść ogłoszenia o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia; (4) zaktualizowaną treść projektów uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia; (5) zaktualizowany formularz wykonywania prawa głosu przez pełnomocnika na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz