Od listopada klienci Poczty Polskiej odbiorą przesyłki w kioskach sieci RUCH

20.10.2016, 16:15aktualizacja: 20.10.2016, 16:15

Od listopada klienci Poczty Polskiej będą mogli odbierać przesyłki w kioskach i salonikach sieci RUCH - poinformowało biuro prasowe Poczty Polskiej SA w komunikacie. Dzięki temu liczba punktów odbioru paczek PP wzrośnie do blisko 7 tysięcy.

Poczta Polska, oprócz dostaw kurierskich, oferuje w 4 tys. 100 placówkach pocztowych usługę "Odbiór w Punkcie" przesyłek paczkowych lub kurierskich. Od ubiegłego roku przesyłki można odbierać także na 1 tys. stacji paliw Orlen. Podpisana z siecią RUCH umowa na obsługę wydawania paczek dot. blisko 1700 kiosków i saloników. Jak podkreślono w komunikacie, znaczącą przewagą rynkową sieci utworzonej z placówek Poczty Polskiej, stacji Orlen oraz kiosków i saloników RUCH są lokalizacje punktów dostępnych na terenie całego kraju, zarówno na obszarach miejskich, jak też wiejskich, gdzie inni operatorzy nie oferują swoich usług.

Jak czytamy w informacji prasowej, ponad 95 proc. punktów RUCH jest czynnych w soboty, a blisko 19 proc. również w niedziele. Paczki w kioskach i salonikach RUCH będą czekały na odbiór do 7 dni, a klienci zostaną poinformowani o czekającej przesyłce sms-em. Zakres usług objętych umową z RUCH obejmie najpopularniejsze usługi paczkowe Poczty Polskiej: Paczka24 i Paczka48, Pocztex Kurier48, Pocztex Ekspres24. (PAP)

kfk/ dym/

Data publikacji 20.10.2016, 16:15