PGNiG podpisał z Grupą Azoty kontrakt na dostawy gazu o wartości ok. 3,3 mld zł

13.04.2016, 15:01aktualizacja: 13.04.2016, 15:01

Około 3,3 mld zł warty jest kontrakt na dostawy gazu, jaki podpisało w środę Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo z Grupą Azoty. PGNiG będzie dostarczać gaz do spółek Grupy: zakładów w Tarnowie, Puławach, Policach, w Kędzierzynie i do Siarkopolu.

"Dzisiejsze spotkanie i podpisanie umowy między ważnymi spółkami, dwoma ważnymi podmiotami skarbu państwa dowodzi, że patriotyzm gospodarczy to konkretne idee, cele i przede wszystkim realizacje, których następstwem jest silna i niezależna Polska, atrakcyjna dla inwestorów, przyjazna dla przedsiębiorców" - powiedział minister skarbu Dawid Jackiewicz.

Umowa między PGNiG a Grupą Azoty będzie ważna do września 2019 roku i w czasie jej trwania PGNiG dostarczy nawet 4,5 mld metrów sześciennych gazu.(PAP)

drag/ krm/ jzi/

Data publikacji 13.04.2016, 15:01