Platforma Huawei FusionCube otrzymuje licencję do obsługi systemu SAP HANA(R)

05.12.2013, 12:36aktualizacja: 05.12.2013, 12:36

SHENZHEN, Chiny, 5 grudnia 2013 roku. /PRNewswire/ - Spółka Huawei, wiodący w skali globalnej dostawca rozwiązań informacyjno-telekomunikacyjnych (ICT), ogłosiła dziś, że tzw. Huawei Converged Infrastructure FusionCube, czyli wysoce zintegrowana platforma do pracy "w chmurze", uzyskała certyfikat do obsługi systemu SAP HANA® i jest teraz dostępna na całym świecie. Rozwiązanie to może w zasadniczy sposób zoptymalizować wydajność tych aplikacji dla przedsiębiorstw, które działają w oparciu o infrastrukturę Huawei.

Podczas targów CeBIT 2013 w Hanowerze (Niemcy) w marcu tego roku, Huawei zaprezentowało jednowęzłowy serwer RH5885 z licencją do obsługi SAP HANA (http://pr.huawei.com/en/news/hw-205465-ict.htm). Korzystając z zaawansowanej, zintegrowanej struktury sieci obsługującej sprzęt i oprogramowanie, Huawei FusionCube łączy wszystkie elementy sprzętu do obliczeń, przechowywania danych i obsługi sieci, jak również oferuje funkcjonalność rozproszonej bazy danych, zwizualizowanej platformy i oprogramowania do zarządzania pracą w chmurze. FusionCube do obsługi SAP HANA zapewnia szybki odczyt i zapis danych, można go również łatwo rozbudowywać. Każdy użytkownik może za jednym razem zainstalować i uruchomić sprzęt, na żądanie dodać nowe funkcje do aplikacji, a także w prosty sposób pracować z systemem i prowadzić prace konserwacyjne.

W ostatnim teście TPC-H przeprowadzonym przez Huawei na systemie FusionCube, na którym działało oprogramowanie SAP® Sybase® IQ został pobity nowy rekord świata. Służąc za punkt odniesienia jako system do wspierania działań z zakresu rozpoznania gospodarczego i podejmowania decyzji, test ten symulował różne tryby pracy systemu do wspierania decyzji biznesowych. Łącząc możliwości serwera, jak również funkcje przechowywania danych i działania w sieci z rozproszoną infrastrukturą, FusionCube być może ustanowi nowy rekord w transferze danych realizowanym za pomocą dostępnych obecnie kanałów. Tym samym zoptymalizowany system FusionCube oraz wysoce wydajny SAP Sybase IQ, pozwolą pokonać bariery wydajnościowe związane z różnymi zastosowaniami baz danych. Użytkownicy uzyskują dostęp do niespotykanej wcześniej ekonomiczności działania baz danych. W tym teście, FusionCube wyposażony w 64 rdzenie Intela, dysk SSD PCI-e oraz system SAP Sybase IQ V16SP2 uzyskał wynik 220 901,3 QphH@1000GB, 2,80 USD/QphH@1000GB.

"Upraszczaj IT, usprawniaj biznes. Wierzymy, że FusionCube do obsługi SAP HANA pozwoli naszym klientom podejmować decyzje szybciej - powiedział ZhengYelai, prezes Huawei ds. produktów informatycznych. - SAP posiada wyjątkowe doświadczenie w zakresie dostaw platform technologicznych i zastosowań biznesowych, natomiast Huawei specjalizuje się w budowaniu infrastruktur IT. Te dwie spółki doskonale się uzupełniają pod względem produktowym i rynkowym. Huawei FusionCube do obsługi SAP HANA zapewni klientom możliwość prowadzenia obliczeń i analiz biznesowych w czasie rzeczywistym, tak aby mogli wykorzystywać szanse pojawiające się na rynku i maksymalizować wartość swojej działalności".

Huawei

Huawei jest jedną z czołowych światowych firm z branży rozwiązań teleinformatycznych. Za cel stawiamy sobie oferowanie operatorom, przedsiębiorstwom i klientom z sektora telekomunikacyjnego maksimum korzyści poprzez konkurencyjne rozwiązania i usługi. Nasze produkty i rozwiązania trafiły już na rynki ponad 140 krajów, obsługując przeszło jedną trzecią ludności świata. Więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.huawei.com.

SAP, SAP HANA i każde logo SAP to znaki towarowe lub zastrzeżone znaki towarowe SAP AG z siedzibą w Niemczech i kilku innych krajach. Wszystkie pozostałe nazwy produktów i usług wymienione w informacji są znakami towarowymi poszczególnych spółek. Sybase to znak towarowy lub zastrzeżony znak towarowy Sybase Inc. Symbol ® oznacza rejestrację na terytorium Stanów Zjednoczonych. Sybase to spółka należąca do SAP.

Źródło: Huawei

KONTAKT: