Polityka i społeczeństwo

CIR: Do listy postanowień noworocznych: zaszczepię się! (komunikat)

01.01.2021, 20:51aktualizacja: 01.01.2021, 20:52

- CIR informuje:

Postanowienia noworoczne – kto z nas ich nie robi? Nauka obcego języka, poranne bieganie, rezygnacja ze słodyczy – to tylko przykłady licznych planów na nowy rok. Epidemia koronawirusa sprawiła, że 2020 rok był szczególny. W rok 2021 wchodzimy pełni nadziei na powrót do normalności, dlatego dołącz do akcji zainaugurowanej przez premiera Mateusza Morawieckiego i dopisz do swojej listy noworocznych postanowień: zaszczepię się przeciw COVID-19. Do akcji dołączyli również inni politycy!

Premier Mateusz Morawiecki zachęca, żeby jednym z noworocznych postanowień Polaków było zaszczepienie się. W pierwszym dniu nowego roku na jego profilu na Facebooku https://www.facebook.com/MorawieckiPL/photos/a.118659772811894/423754792302389/ pojawił się post, w którym deklaruje, że w 2021 r. zaszczepi się przeciwko COVID-19. Do akcji dołączyli również inni politycy, m.in. rzecznik rządu Piotr Müller i szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk.

Zaszczep się w 2021 roku – ochroń siebie i swoich najbliższych

Aktualnie trwają szczepienia grupy „zero” – osób, które są na pierwszej linii frontu w walce z COVID-19. W styczniu ruszą też zapisy dla grupy pierwszej. Zaszczepić się będą mogli wtedy: pensjonariusze domów pomocy społecznej oraz zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i innych miejsc stacjonarnego pobytu, osoby powyżej 60. roku życia w kolejności od najstarszych, służby mundurowe, w tym Wojsko Polskie oraz nauczyciele.

Szczegółowe informacje o Narodowym Programie Szczepień przeciw COVID-19, w tym o etapach szczepień, znajdziesz na stronie internetowej https://www.gov.pl/web/szczepimysie.

Dołącz do akcji zaszczepię się w Nowym Roku!

Pamiętaj, że dzięki Tobie i Twojej decyzji o zaszczepieniu się przeciw COVID-19, szybciej powrócimy do normalności. Dlatego dołącz do akcji i spraw, żeby nadchodzący 2021 rok był po prostu lepszy. Pobierz grafikę i opublikuj na swoich profilach w mediach społecznościowych z hashtagiem #SzczepimySię. A być może to dzięki Tobie kolejne osoby dołączą do programu szczepień!

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Załączniki do komunikatów są dostępne za pośrednictwem nowej Platformy Serwisowej PAP: serwis.pap.com.pl. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy Prawo prasowe. (PAP)

kom/ mst/ mhr/

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE