Polityka i społeczeństwo

CIR: Kampania #SzczepimySię: wystartował najnowszy spot z udziałem Cezarego Pazury (komunikat)

11.01.2021, 13:37aktualizacja: 11.01.2021, 13:38

- CIR informuje:

Szczepienie to nie tylko twoja sprawa. To sprawa życia i zdrowia innych – mówi Cezary Pazura w najnowszym spocie w ramach rządowej akcji #SzczepimySię. To kolejna odsłona kampanii informacyjnej Narodowego Programu Szczepień. Wideo zachęcające do szczepień przeciw COVID-19 można od 11 stycznia zobaczyć w Internecie i telewizji. 12 stycznia wystartują również spoty radiowe inspirowane nagraniem wideo.

Szczepienie to nie tylko twoja sprawa. To sprawa życia i zdrowia innych

Siostra zrobi to dla brata, mama dla syna, a starszy pan dla żony, dzieci oraz wnuków. O co chodzi? O szczepienie przeciw COVID-19! Tak właśnie rozpoczyna się najnowszy spot zachęcający do szczepień. Występuje w nim także Cezary Pazura, który tłumaczy, dlaczego warto wziąć udział w Narodowym Programie Szczepień: – Co ja tutaj robię? Mówię, że szczepienie to nie tylko twoja sprawa. To sprawa życia i zdrowia innych. Dla siebie, dla nich. Szczepimy się!

Walka z koronawirusem dotyczy nas wszystkich, niezależnie od tego, ile mamy lat i czym zajmujemy się w swoim życiu. To ważne, żeby do szczepień przystąpiło jak najwięcej osób, bo tylko tak wspólnymi siłami wygramy walkę z pandemią.

Najnowszy spot możesz zobaczyć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=zv8w6s6XCJY

Kampania informacyjna #SzczepimySię

Do tej pory Cezarego Pazurę, jako ambasadora kampanii #SzczepimySię, możemy usłyszeć w krótkich spotach radiowych oraz animacjach informacyjnych, w których aktor zachęca Polaków do skorzystania ze szczepionek przeciw COVID-19. Można go również dostrzec w przestrzeni medialnej – wywiadach dla programu porannego Pytanie na Śniadanie czy Newsroom WP.

Trwa kampania informacyjna pod hasłem #SzczepimySię, która jest szeroko komunikowana za pomocą wielu środków masowego przekazu. Do skorzystania ze szczepień zachęcamy w telewizji, radiu, Internecie oraz na ulicach miast w całym kraju.

Internet i telewizja

Oprócz najnowszego spotu z udziałem Cezarego Pazury, w telewizji i Internecie dostępny jest materiał wideo promujący akcję #SzczepimySię z udziałem aktorów: Mateusza i Stanisława Banasiuków. Aktorzy już po raz drugi wsparli działania przeciw koronawirusowi.

Radio

Od 29 grudnia w przestrzeni radiowej można usłyszeć spoty czytane przez profesjonalnych lektorów, które były inspirowane kampanią telewizyjną z udziałem aktorów – ojca i syna, Stanisława i Mateusza Banasiuków. Na początku stycznia wystartowały również spoty z udziałem Cezarego Pazury. Znany aktor zachęca w nich do szczepień oraz wskazuje, gdzie szukać wiarygodnych źródeł informacji na ich temat. Od 12 stycznia słuchacze będą mogli usłyszeć spoty radiowe inspirowane najnowszym wideo z udziałem Cezarego Pazury.

Billboardy i animacje informacyjne

Na ulicach miast całego kraju zawisły billboardy. Animacje informacyjne na temat szczepień przeciw COVID-19 są już dostępne w mediach społecznościowych Kancelarii Premiera, a w najbliższych dniach Polacy będą mogli zauważyć je w mediach. W krótkich materiałach wideo możemy usłyszeć głos ambasadora kampanii Cezarego Pazury.

Media społecznościowe

W mediach społecznościowych możemy dostrzec wpisy polityków, którzy promującą akcję #SzczepimySię, m.in. premiera Mateusza Morawieckiego, rzecznika rządu Piotra Müllera czy szefa Kancelarii Premiera Michała Dworczyka. Do kampanii #SzczepimySię dołączyło również ok. 50 sportowców, związków i klubów sportowych współpracujących z PKN Orlen oraz Energa SA – m.in. Piotr Małachowski, Paweł Fajdek, Maria Andrzejczyk. Na swoich profilach w mediach społecznościowych promują rzetelne informacje o szczepieniach, a także zachęcają Polaków do skorzystania ze szczepionki przeciw COVID-19. Do kampanii przyłączyła się także PGE Ekstraliga oraz wszystkie kluby najlepszej żużlowej ligi świata.

Strona internetowa i bezpłatna infolinia

Wizerunkowej kampanii towarzyszą działania informacyjne. Kancelaria Premiera uruchomiła stronę internetową gov.pl/szczepimysie, gdzie znajdują się kompleksowe i sprawdzone informacje na temat szczepionki. Dla obywateli przeznaczona jest również bezpłatna, całodobowa infolinia Narodowego Programu Szczepień przeciw COVID-19, dostępna pod numerem 989.

Spot do pobrania: https://we.tl/t-VuSrIMjtCv

Spot na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zv8w6s6XCJY

Spot radiowy: https://we.tl/t-HYrZxR5exY

Wyrażamy zgodę na publikację materiałów w telewizji, Internecie, radiu.

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy Prawo prasowe.(PAP)

kom/ kkr/ mhr/

Data publikacji 11.01.2021, 13:37