Polityka i społeczeństwo

Karin Ann na Paradzie Równości w Krakowie

11.08.2021, 12:16aktualizacja: 11.08.2021, 12:39

3 AM RECORDS - Karin Ann (1)
Słowacka artystka, która, jak mówi jej PR manager Anna Oponczewska „zdobyła serca polskich fanów uczestnictwem w trasie koncertowej Sanah #nosorry oraz tym, że na antenie TVP2 w programie >>Pytanie na śniadanie<< wyjęła w trakcie występu tęczową flagę" w ramach wsparcia społeczności LGBTQ w Polsce wystąpi na Paradzie Równości w Krakowie już w najbliższą sobotę - 14 sierpnia.

„Pochodząca ze Słowacji Karin Ann zarówno w tekstach swoich piosenek jak i w wielu wywiadach podkreśla, że równość, wolność słowa i wyznania są najważniejsze. Młoda artystka nie boi się podejmować w swoich piosenkach trudnych, ale bardzo istotnych tematów młodego pokolenia jak depresja, przemoc czy trudne związki” – podkreśla PR manager Anna Oponczewska.

W „Pytaniu na śniadanie” odważnie zadedykowała utwór „babyboy” środowiskom LGBTQ w Polsce, wyciągając z kieszeni tęczową flagę i zwróciła się bezpośrednio do zamieszkujących Polskę przedstawicieli mniejszości seksualnych:

„Chciałabym dzisiaj zadedykować tę piosenkę dla osób LGBTQIA z Polski, bo wiem, że nie macie tutaj łatwo” - powiedziała prosto do kamery.

„Zasługujecie na miłość, zasługujecie na to, by czuć się bezpiecznie. Jestem z wami i kocham was. Dacie radę. Bądźcie silni” - dodała.

Słowa wsparcia były powodem, dla którego organizatorzy Parady Równości w Krakowie zdecydowali się zaprosić 19-letnią Słowaczkę, aby wystąpiła podczas święta środowisk LGBTQ z krótkim koncertem.

Karin Ann, którą pokochała polska publiczność, ma w planach jesienną trasę klubową w Polsce.

Źródło informacji: 3 AM RECORDS

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE