Polityka i społeczeństwo

Miasto Świdnica: Trwa rekrutacja do konkursu „Zalogowani”

13.09.2023, 07:07aktualizacja: 13.09.2023, 07:08

Fot. Zalogowani - grafika
Rozpoczęła się 8. edycja programu „Zostańcie z nami - Miasto i Powiat Świdnica” oraz odbywający się w jego ramach konkurs „Zalogowani”. Do 17 września świdniccy ósmoklasiści mogą zgłaszać swój udział w rywalizacji. Liczba miejsc jest ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń. Do wygrania, jak co roku, są nagrody pieniężne i atrakcyjne nagrody rzeczowe.

Aby dokonać zgłoszenia, należy:
- wypełnić oraz wysłać formularz zgłoszeniowy dostępny pod adresem: https://forms.gle/yAN5L17eeJTUAqvi6
- wydrukować wypełniony formularz, podpisać go i dać do podpisu rodzicowi/opiekunowi prawnemu
- przekazać wydrukowany i podpisany formularz nauczycielowi koordynującemu konkurs w szkole do 17 września br.
- dopilnować, by nauczyciel dostarczył wypełniony formularz do Urzędu Miejskiego w Świdnicy do 18 września br.

Do „Zalogowanych” zakwalifikuje się maksymalnie 220 osób (po 20 z każdej szkoły), które jako pierwsze prawidłowo zrealizują wszystkie powyższe punkty. Uczestnicy, którzy zostaną zakwalifikowani do konkursu, zostaną o tym poinformowani 20 września br.

Głównym celem programu „Zostańcie z nami – Miasto i Powiat Świdnica” jest z jednej strony dostarczanie wiedzy i praktycznych umiejętności, które ułatwią młodym ludziom realizację planów edukacyjnych i zawodowych oraz funkcjonowanie w warunkach gospodarki rynkowej, a z drugiej – zapewnianie lokalnym przedsiębiorcom i potencjalnym inwestorom kadry wykształconej zgodnie z ich potrzebami i oczekiwaniami. Organizatorem programu jest Gmina Miasto Świdnica we współpracy ze Stowarzyszeniem Przedsiębiorców i Kupców Świdnickich, Powiatowym Urzędem Pracy w Świdnicy oraz Starostwem Powiatowym w Świdnicy. Partnerami programu są lokalni przedsiębiorcy.

Szczegółowych informacji na temat konkursu udzielają: Agnieszka Kaźmierczyk, tel.: 74 856 29 10, 607 333 218, e-mail: a.kazmierczyk@um.swidnica.pl oraz Małgorzata Łaszuk, tel. 74 856 29 49, 601 582 356 e-mail: m.laszuk@um.swidnica.pl z Wydziału Promocji Urzędu Miejskiego w Świdnicy, pokój 303 (III piętro).

Zapraszamy także na FB Zalogowani.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 13.09.2023, 07:07