Polityka i społeczeństwo

MSZ: 100 powodów, dla których lubisz Polskę – w rocznicę odzyskania niepodległości pokaż, za co lubisz Polskę (komunikat)

08.11.2018, 14:10aktualizacja: 08.11.2018, 14:10

- MSZ informuje:

Mazury, Bieszczady, Gdańsk, Pałac w Wilanowie, a może polonez, toruńskie pierniki lub bociany? Pokaż, za co najbardziej lubisz Polskę. Zrób zdjęcie, nagraj film i 11 listopada w Narodowe Święto Niepodległości opublikuj wpis na Twitterze, Facebooku albo Instagramie z #likePolska.

Celem kampanii #likePolska jest zaprezentowanie wszystkiego, co w Polsce najlepsze: bogatej historii, miejsc, które warto odwiedzić, kultury, tradycji, zwyczajów czy osiągnięć Polaków. Możliwości są nieograniczone, każdy może podzielić się swoją ulubioną historią o Polsce. Do akcji można włączyć się z każdego miejsca na świecie, wystarczy pozytywne skojarzenie z Polską, które można przestawić w mediach społecznościowych.

Zasady akcji #likePolska

Opublikuj zdjęcie lub film, przedstawiające to, co najbardziej lubisz w Polsce: ulubione miejsce, potrawę, zwyczaj, przedmiot albo postać. Krakowskie Sukiennice lub zakątek znany tylko Tobie, pierogi lub danie regionalne, biżuteria z bursztynu lub wzory ludowe, słynne dzieło sztuki albo pamiątka rodzinna – każda opowieść o Polsce jest fascynująca, czekamy na Twoją. Zdjęcie z krótkim opisem opublikuj 11 listopada na Twitterze, Facebooku (jako post publiczny) lub Instagramie z #PL100 i #likePolska i ciesz się razem z innymi 100. rocznicą odzyskania niepodległości przez Polskę.

Najciekawsze wpisy zostaną opublikowane na profilu Poland.pl https://www.facebook.com/polska/photos/a.170647586288823.34689.120927384594177/1198558406831064/?type=3&theater na Facebooku oraz @Polska https://twitter.com/Polska/status/621364090397704192 i @Poland https://twitter.com/Poland/status/761997093670096896 na Twitterze.

Do kampanii można również włączyć się poprzez dodanie logo #likePolska – LINK TUTAJ http://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=313330009498549 do zdjęcia profilowego na Facebooku lub opublikowanie zdjęcia z logo #likePolska z użyciem nakładki na aparat fotograficzny – LINK TUTAJ https://www.facebook.com/fbcameraeffects/tryit/1065452623614373/ (dostępne w aplikacji mobilnej Facebook).

Więcej szczegółów na temat kampanii można znaleźć na stronie Poland.pl i profilu facebook.com/polska/ oraz śledząc wpisy z hasztagiem #likePolska i #PL100.

kom/ mgost/ wus/

Data publikacji 08.11.2018, 14:10