Polityka i społeczeństwo

Stalowa Wola: Które pomysły mają szansę na środki norweskie?

26.10.2020, 14:30aktualizacja: 26.10.2020, 21:13

Fot. UM Stalowa Wola
Komisja powołana do oceny fiszek projektowych złożonych w Programie Rozwój Lokalny dokonała ich oceny. Sprawdźcie, które pomysły otrzymały najwyższe noty i zostaną wpisane do Planu Rozwoju Lokalnego lub Planu Rozwoju Instytucjonalnego i będą miały szansę uzyskać dofinansowanie z tzw. „funduszy norweskich”, jako element lub działanie partnerskie projektu Miasta Stalowej Woli.

– Dziękujemy wszystkim osobom, podmiotom, grupom formalnym i nieformalnym za to, że chcecie razem z nami zmieniać nasze miasto i wspólnie wytyczać kierunki jego rozwoju. Doceniamy Wasze zaangażowanie i ciekawe pomysły. Wszystkie złożone projekty, które dostały niższą punktację z uwagi na opracowaną diagnozę i postawione cele zbierzemy i będą one stanowić dla nas cenną wiedzę dotyczącą potrzeb naszego miasta – mówi Lucjusz Nadbereżny prezydent miasta Stalowej Woli.

– Dziękuję za ogromną pracę wszystkim zespołom, które przez niemal rok nieustannie pracowały nad wspólnym projektem miasta. Praca ta wymagała ogromnego zaangażowania, kreatywności i poświęcenia, dlatego mam nadzieję, że przyniesie ona oczekiwane efekty – mówi Renata Knap zastępca prezydenta miasta Stalowej Woli.

Przypominamy, że działanie jest elementem realizowanego przez miasto projektu pt.: „MODELOWE ROZWIĄZANIA NA TRUDNE WYZWANIA – Program Rozwoju Lokalnego i Instytucjonalnego Stalowej Woli”, w ramach programu „Rozwój lokalny”, dofinansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2014 – 2021 i Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2014-2021, którego głównym celem jest wzmocnienie spójności społecznej i gospodarczej poprzez podniesienie jakości środowiska naturalnego, dostępności oraz standardu życia mieszkańców.

Ostateczny kształt stalowowolskiego projektu będziemy znali do końca października tego roku. A w przyszłym dowiemy się, czy znaleźliśmy się w gronie zwycięzców.

Więcej TUTAJ.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE