Polityka i społeczeństwo

Vantage Foundation i Duotech łączą siły, aby nieść radość wszystkim członkom lokalnej społeczności

05.01.2024, 10:12aktualizacja: 05.01.2024, 10:16

PR Newswire/ Vantage Foundation

SINGAPUR, 5 stycznia 2024 /PRNewswire/ -- W ramach budującej współpracy, mającej na celu krzewienie ducha społeczności, Vantage Foundation i lokalna firma Duotech podjęły wspólne działania, których celem było wsparcie potrzebujących w okresie minionych świąt. Dzięki inicjatywie podjętej przez Vantage Foundation pod hasłem: „Radość dla wszystkich” („Joy For All”) pracownicy Duotech włączyli się działania pomocowe, spełniając życzenia podopiecznych domu dziecka Chen Su Lan Methodist Children's Home w Singapurze.

W ramach podjętej inicjatywy, mającej na celu zachęcenie lokalnych firm do aktywnego wspierania społeczności, pracownicy Duotech osobiście wybrali i zapakowali prezenty dla dzieci z domu dziecka. Do każdego prezentu dołączono napisaną odręcznym pismem notatkę, która nadała mu osobisty i znaczący charakter.

Sandy Zhao, starszy kierownik ds. kadr w Duotech Pte Ltd, podzieliła się swoimi spostrzeżeniami na temat inicjatywy.

„Nie chodzi tylko o prezenty; chodzi o niesienie radości i nawiązywanie znaczących kontaktów z lokalną społecznością. Ta inicjatywa pozwala nam odwdzięczyć się w osobisty sposób” - powiedziała.

Steven Xie, dyrektor wykonawczy Vantage Foundation, wypowiedział się w podobnym tonie:

„Wierzymy, że każdy zasługuje na to, by doświadczyć magii świąt, zwłaszcza ci, którzy mogą borykać się z różnymi wyzwaniami. To nasz sposób na wywarcie pozytywnego wpływu”.

Clara Lick, dyrektor ds. partnerstwa w Chen Su Lan Methodist Children's Home, powiedziała:

„Inicjatywa Vantage Foundation stanowi dla lokalnych firm zachętę do wspierania swoich społeczności, przypominając nam wszystkim, abyśmy w okresie świątecznym mieli na uwadze wartość, jaką niesie integracja. Jej istotą jest budowanie poczucia wspólnoty i współodpowiedzialności”.

Inicjatywa „Radość dla wszystkich” wpisuje się w podjęte przez Vantage Foundation zobowiązanie do promowania większej społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez zachęcanie firm do aktywnego udziału we wspieraniu lokalnych społeczności. Inicjatywa ta polega nie tylko na niesieniu radości potrzebującym, ale także na podnoszeniu świadomości w kwestii znaczenia integracji podczas przekazywania darów w okresie świąt. Nie każdy może cieszyć się świętami z rodziną, co może być źródłem stresu społecznego wpływającego na dobrostan psychiczny.

Vantage Foundation

Vantage Foundation to niezależna organizacja charytatywna, której misją jest podnoszenie świadomości w kwestii niewidocznych nierówności społecznych. Fundacja rozpoczęła działalność w roku 2023 w Centrum Technologicznym McLaren w Wielkiej Brytanii przy wsparciu Agencji ONZ ds. Uchodźców, UNHCR i zespołu NEOM McLaren Extreme E. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.vantage.foundation.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2309418/Vantage_Foundation_Duotech_join_hands_spread_joy_local_community.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2299654/Vantage_Foundation_Logo.jpg

Źródło: Vantage Foundation