Polityka i społeczeństwo

Zakłady Specjalne Totalizatora Sportowego na rzecz pomocy dla powodzian

20.09.2024, 09:37aktualizacja: 20.09.2024, 09:41

Totalizator Sportowy zorganizuje Zakłady Specjalne, z których cały przychód zostanie przekazany na pomoc dla powodzian z południowo-zachodniej Polski. Zakłady będą dostępne od 26 września do 5 października 2024 roku.

Zakłady Specjalne to gra liczbowa Totalizatora Sportowego organizowana ze szczególnych powodów - tym razem cały jej przychód zostanie przekazany na rzecz wsparcia poszkodowanych w wyniku powodzi w południowo-zachodniej części Polski. Środki będą przeznaczone na doraźną pomoc dla mieszkańców zalanych obszarów, a także zaspokojenie ich przyszłych potrzeb. Losowanie Zakładów Specjalnych odbędzie się 5 października 2024 roku.

Gra polega na wytypowaniu 5 z 45 liczb, a koszt zakładu to 10 zł (w tym 2 zł dopłaty). Wygrane będą wypłacane za trafienie trzech, czterech lub pięciu liczb, a wysokość wygranych zależy od kwoty stawek wpłaconych przez graczy. Zakłady Specjalne Totalizatora Sportowego to szansa na wygraną i realna pomoc dla powodzian. Wszelkie koszty organizacji gry, w tym wartość wygranych, pokrywa Totalizator Sportowy, a 8 z 10 zł wydanych przez graczy na zakład trafi na rzecz poszkodowanych. Pozostałe 2 zł to wartość ustawowych dopłat, które zgodnie z obowiązującymi przepisami trafią m.in. na rozwój polskiego sportu i kultury.

Zakłady Specjalne Totalizatora Sportowego to niejedyne działanie, jakie spółka podejmie na rzecz pomocy dla powodzian. W planie są kolejne inicjatywy wsparcia, o których Totalizator Sportowy wkrótce poinformuje. Już jutro firma, za pośrednictwem Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej, której jest fundatorem, ogłosi program skierowany do samorządów i poświęcony wsparciu obszarów dotkniętych klęską żywiołową.

KONTAKT:

Biuro Prasowe Totalizatora Sportowego