Polityka i społeczeństwo

Zostań agentem specjalnym - Noc Muzeów w MSW (komunikat)

28.04.2015, 12:48aktualizacja: 28.04.2015, 12:48

- MSW informuje:

Chyba każdy z nas marzył, aby choć raz wcielić się w rolę agenta tajnych służb i zostać prawdziwym bohaterem – 16 maja zrealizujemy te marzenia. Ministerstwo Spraw Wewnętrznych zaprasza na wyjątkową Noc Muzeów do swojego budynku.

Służby MSW po raz kolejny zadbają, aby nasi goście nie nudzili się w tę wyjątkową noc. Każdy będzie mógł utrwalić swoje odciski palców oraz zobaczyć w jaki sposób przeprowadza się oględziny miejsca zabójstwa. Jedną z atrakcji będzie także możliwość obejrzenia samochodu wyposażonego m.in. w robota pirotechnicznego. Nas goście będą mogli także na żywo zobaczyć policyjne psy w akcji, a szpital kliniczny MSW przygotował pokazy ratownictwa i naukę pierwszej pomocy. Każdy z odwiedzających będzie mógł także poznać umundurowanie, broń i specjalistyczny sprzęt jednostek specjalnych oraz wsiąść do opancerzonych samochodów. W tą wyjątkową noc sprawdzimy także co kryje laboratorium chemiczne straży pożarnej oraz zrobimy sobie pamiątkowe zdjęcie w specjalnej fotobudce.

Escape the room w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych

Tylko podczas Nocy Muzeów w MSW będzie można wraz ze swoją drużyną spróbować sił w roli agentów specjalnych. „Escape the room” to zabawa, która wymaga od uczestników analitycznego i krytycznego myślenia, szybkiego kojarzenia faktów oraz kreatywności i spostrzegawczości. Poszukiwanie rozwiązań, otwieranie kłódek, odczytywanie szyfrów, składanie łamigłówek, zadania zręcznościowe oraz użycie specjalnych narzędzi śledczych pozwolą na chwilę oderwać się od rzeczywistości i znaleźć się pod prawdziwą presją czasu. Poczuj na własnej skórze, jak to jest zmierzyć się z wyzwaniem postawionym przed agentem służb specjalnych! Jak wziąć udział w grze? 1 maja na profilu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych na Facebooku (www.facebook.com/MSWRP) uruchomiona zostanie specjalna aplikacja „Szukamy FejsAgenta”. Jej uczestnicy wezmą udział w teście składającym się ze 100 pytań dotyczących antyterroryzmu. Zabawa będzie trwała do 10 maja. Osoby, które zajmą sześć pierwszych miejsc w rankingu, będą mogły zabrać ze sobą 4 znajomych i zagrać w grę „Escape the room” na terenie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych podczas Nocy Muzeów. Zachęcamy do udziału!

kom/ amt/

Data publikacji 28.04.2015, 12:48