Potrójna korona dla PicsArt za wprowadzenie aplikacji na iPhone'a

07.01.2013, 16:00aktualizacja: 07.01.2013, 16:00

Najlepsza na świecie aplikacja do zdjęć na Androida oraz Kindle'a wyznacza sobie za cel platformę iOS.

MOUNTAIN VIEW, Kalifornia - (BUSINESS WIRE) - PicsArt, Inc. (http://picsart.com/), wiodący na świecie profesjonalny edytor zdjęć na urządzeniach przenośnych jest wreszcie dostępny dla zagorzałych fanów iPhone'a. Po zajęciu pierwszego miejsca wśród edytorów zdjęć dla urządzeń Android i Kindle, aplikacja PicsArt przygotowuje się do zdominowania rynku oprogramowania do edycji zdjęć na urządzenia przenośne na platformie iOS po tym, jak nastąpiło znaczne zapotrzebowanie na nie ze strony użytkowników iPhone'ów. PicsArt, samofinansująca się aplikacja obsługująca dane typu crowdsourced, jest połączeniem funkcjonalności edycji pulpitu i narzędzi projektowych z intuicyjnymi opcjami pozwalającymi obudzić drzemiącą w użytkowniku kreatywność i przeobrazić swoje zdjęcia w dzieła sztuki.

"Wprowadzenie na rynek aplikacji PicsArt na iPhone'a zaspokoi zapotrzebowania rosnącej społeczności naszych zagorzałych użytkowników, których cenne opinie sprawiły, że aplikacja PicsArt osiągnęła swój obecny kształt - powiedział Artavazd Mehrabyan, współzałożyciel i dyrektor ds. technicznych PicsArt. - Od momentu powstania otrzymaliśmy mnóstwo wiadomości z prośbami o dostępność na iPhonie. Wiele z nich było od osób, które zmieniły urządzenia i do chwili obecnej nie były w stanie znaleźć na iPhone'a aplikacji o równie bogatym wachlarzu możliwości. Jesteśmy głęboko przekonani, że kreatywna społeczność użytkowników iPhone'ów będzie zachwycona modnymi i intuicyjnymi funkcjami, które potrafią obudzić artystę w każdym użytkowniku".

Rynek aplikacji do edycji zdjęć na urządzenia przenośne z każdym dniem staje się coraz bardziej zapełniony i skomplikowany, a konsumenci głośno wyrażają swoje opinie w poszukiwaniu takiej aplikacji, która zapewni wszechstronne opcje oraz jednocześnie pozwoli udostępniać zdjęcia wszędzie, gdzie zapragną, bez narażania ich prywatności. Od chwili założenia w listopadzie 2011 r., firma PicsArt na pierwszym miejscu stawia społeczność swoich użytkowników, wykorzystując ich sugestie celem wprowadzania radykalnych ulepszeń. Lojalni użytkownicy aplikacji PicsArt niezmiennie okazują swoje nieocenione wsparcie - liczba recenzji tej aplikacji na portalu Google Play przekroczyła już 500 tysięcy, aplikacja uzyskała ocenę 4,7, a przed końcem roku 2012 pobrano ją więcej niż 35 milionów razy.

PicsArt oferuje w pełni wyposażone studio fotografii artystycznej na urządzenia przenośne, sprawiając, że dostęp do profesjonalnych narzędzi staje się łatwy dla przeciętnego użytkownika i pozwala mu na wykorzystanie jego uśpionych talentów artystycznych i świetną zabawę podczas tworzenia swoich własnych dzieł sztuki. Przejrzysty, prosty i przyjazny dla użytkownika wygląd PicsArt pozwala osobom z niego korzystającym tworzyć w czasie rzeczywistym unikatowe style zdjęć, zachowywać je w wybranym miejscu lub udostępniać je na dowolnym portalu społecznościowym.

Więcej informacji znajduje się na picsart.com, na Facebooku pod adresem: https://www.facebook.com/PicsArtPhotoStudio oraz na Twitterze pod adresem: twitter.com/PicsArtStudio.

PicsArt

PicsArt, pion spółki Socialln z siedzibą w Mountain View (Kalifornia), powstała w wyniku frustracji spowodowanej brakiem darmowych aplikacji do edycji zdjęć, które posiadałyby solidny zestaw funkcji. W czasie, gdy spółka weszła na rynek w listopadzie 2011 roku, istniało wiele świetnych aplikacji wyposażonych w jedno bądź dwa narzędzia, ale nie istniała nawet jedna darmowa aplikacja, która gromadziłaby w jednym miejscu wszystko to, czego mógłby sobie zażyczyć fotograf. PicsArt zaradziła temu problemowi i w chwili obecnej ma wiodącą pozycję w dziedzinie aplikacji do edycji zdjęć na rynku urządzeń z systemem operacyjnym Android. PiscArt niezmiennie plasuje się w pierwszej pięćdziesiątce w rankingu darmowych aplikacji w sklepie internetowym Google Play, a liczba jej pobrań przekroczyła 35 milionów i wciąż rośnie w tempie ponad 3 milionów pobrań miesięcznie - a to dopiero początek rozwoju PicsArt.

KONTAKT:

PAN Communications dla PicsArt