Pobierz materiał i Publikuj za darmo

IRON RUN to najtrudniejsza konkurencja trzydniowego Festiwalu Biegowego w Piwnicznej-Zdroju, składająca się z kilku etapów. Zawodnicy, którzy podejmą się tego startu, będą zaliczać codziennie po 2 biegi. W sumie przez trzy dni zawodów uczestnicy pokonają 6 różnych dystansów, a zwycięzcą zostanie zawodnik, który uzyska najlepszy łączny czas ze wszystkich biegów.
Dla fanów biegów górskich Fundacja Festiwal Biegów w sobotę proponuje udział w jednym z trzech dystansów Biegu 7 dolin - 100 km, 61 km lub Górskim Koral Maraton 42 km. W niedzielę zaś do wyboru będzie Bieg Górski na 23 km lub dla chcących spróbować swoich sił w górach idealna trasa na początek - 11 km. Uczestnictwo w tych biegach to doskonała okazja do podziwiania pięknych, górskich widoków w Beskidzie Sądeckim.
Biegi uliczne towarzyszą wydarzeniu przez cały weekend: biegi nocne, najszybsza dycha w Polsce - czyli Sądecka Dycha po rekord czy Półmaraton. A do tego biegi tematyczne: bieg w krawacie, bieg na szpilkach, bieg przebierańców czy biegi dla dzieci - jak widać dzieję się bardzo dużo.
Nie tylko biegacze będą mieli możliwość sprawdzenia się na trasach całego regionu. Jak co roku, organizatorzy pomyśleli również o miłośnikach nordic walking - do wyboru mają Nocny Nordic Walking oraz Mistrzostwa Doliny Popradu w Nordic Walking 11 km.
Podobnie jak w poprzednich latach zawodników, kibiców oraz każdego, kto we wrześniowy weekend pojawi się na festiwalu, ugości Miasteczko Biegowe - tworzone specjalnie na Festiwal Biegowy. Piwniczańskie Nakło będzie w tych dniach tętniło życiem. Jak co roku, nie zabraknie również imprez towarzyszących. Pojawi się oczywiście strefa wykładowa, Strefa Smaku, atrakcje dla dzieci i Strefa Expo. Festiwalowi Biegowemu towarzyszyć będzie również niezwykle barwny oraz kolorowy Festiwal Lachów i Górali. To prawdziwe święto folkloru, które rozpoczyna się od wielkiego i radosnego korowodu.
We wrześniu 2024 roku Piwniczna kolejny raz stanie się biegową stolicą Polski! Jeśli nie ma Was jeszcze na liście startowej, to najwyższa pora, aby to zmienić. Nie ma zatem na co czekać. Najlepiej zarejestrować się już dzisiaj i spokojnie przygotowywać się do swojego startu we wrześniu 2024 roku. Można to zrobić TUTAJ. 15 edycja wydarzenia zapowiada się świetnie.
Źródło informacji: Biuro Prasowe ISW
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 21.05.2024, 14:50 |
Źródło informacji | Biuro Prasowe ISW |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Cichy nałóg XXI wieku, który zabiera Ci ponad 4 godziny dziennie
Codziennie spędzamy średnio ponad 4 godziny, patrząc w ekran telefonu (+6 godzin w przypadku pokolenia Z). Scrollujemy wszędzie - w tramwaju, w łóżku, przy biurku czy obiedzie. Od czasu pandemii i popularyzacji krótkich filmów (TikTok, Reels) czas przed ekranem znacząco wzrósł. Psycholodzy mówią już o nowej formie uzależnienia.- 17.09.2025, 11:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Scrolly
-
Image
Kantar Polska: Polacy jedzą coraz więcej warzyw
Jeszcze nigdy tak wielu Polaków nie jadło tak wielu różnych warzyw, jak w lecie 2025 roku. Sierpniowe deklaracje konsumpcji wszystkich najpopularniejszych gatunków były najwyższe w historii monitoringu Kantar Polska. Rekordowy był również wskaźnik różnorodności spożycia warzyw i owoców przez Polaków. Wśród najpopularniejszych gatunków sierpnia znalazły się pomidory, ogórki i cebula. Najwyższe wzrosty „sierpień do sierpnia” zanotowały fasolka szparagowa, papryka i buraki ćwikłowe.- 17.09.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
-
Image
Historyczne wzrosty konsumpcji owoców - badania Kantar Polska
Badania zrealizowane w czerwcu, lipcu i sierpniu 2025 roku pokazały kolejne wzrosty ilości Polaków, którzy jedzą owoce. Borówki i śliwki ustanowiły swoje historyczne rekordy konsumpcji, dla malin i truskawek był to najlepszy sierpień w historii. Dla jeżyn i czerwonej porzeczki - drugi wynik w historii, a dla czarnej porzeczki i jej przetworów najlepszy od początku pandemii. Kolejny wzrost miesięczny zanotowały jabłka, które w tym roku zatrzymały wieloletni trend spadkowy. Rekordowy był również wskaźnik różnorodności spożycia owoców i warzyw przez Polaków.- 17.09.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ