Zdrowie i styl życia

Fluke Biomedical wprowadza na rynek specjalistyczny, przenośny analizator urządzeń infuzyjnych

22.04.2014, 12:13aktualizacja: 22.04.2014, 12:13

EVERETT, Waszyngton, 22 kwietnia 2014 r. /PRNewswire/ - Firma Fluke Biomedical ogłosiła pojawienie się w jej ofercie kolejnego analizatora urządzeń infuzyjnych IDA-1S.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140422/76989

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140205/SF59237LOGO

IDA-1S to przenośne narzędzie zasilane na baterie, które umożliwia szybką weryfikację sprawności działania urządzeń infuzyjnych. Analizator, który waży około kilograma, jest idealny do przeprowadzania błyskawicznych i niezawodnych pomiarów jednokanałowych w dowolnym miejscu.

"IDA-1S to idealne uzupełnienie naszej oferty narzędzi do testowania urządzeń infuzyjnych - wyjaśnia Dana Ingram, manager ds. marketingu w firmie Fluke Biomedical. - Nasi klienci będą zadowoleni z niezawodności i dokładności, które charakteryzują również nasze poprzednie analizatory, a także z niewielkich rozmiarów tego przenośnego narzędzia. Po raz pierwszy oferujemy narzędzie, które łączy w sobie wszystkie wymienione zalety".

IDA-1S służy do podstawowych pomiarów urządzeń infuzyjnych, w tym między innymi wskaźników przepływu i ilości oraz do weryfikacji ciśnienia tworzącego się w miejscach niedrożności lub blokad przepływu płynów. IDA-1S, w połączeniu z wbudowanym oprogramowaniem Hydrograph, można stosować do testowania szerokiej gamy pomp infuzyjnych.

Narzędzie ISA-1S, stworzone za pomocą zaawansowanej technologii pomiaru, która zyskała zaufanie specjalistów z branży biomedycznej na całym świecie, jest łatwe do uruchomienia i proste w obsłudze, a wbudowana pamięć umożliwia bezpośrednie zapisywanie wyników. Zasilanie na baterie umożliwia nieprzerwaną pracę do 10 godzin, dzięki czemu narzędzie można stosować w dowolnym miejscu. Funkcja automatycznego uruchamiania pozwala na uproszczenie badania pomp strzykawkowych i innych testów, które cechują się długim czasem uruchamiania.

IDA-1S to najnowsze rozwiązanie do testowania urządzeń infuzyjnych stworzone przez światowego lidera w branży urządzeń do testów biomedycznych. Pod koniec roku 2013 firma Fluke Biomedical wypuściła na rynek analizator urządzeń infuzyjnych IDA-5, zautomatyzowany, czterokanałowy analizator urządzeń infuzyjnych.

Więcej informacji na temat nowego analizatora urządzeń infuzyjnych IDA-1S na stronie: http://www.flukebiomedical.com/IDA-1S.

Fluke Biomedical

Fluke Biomedical jest czołowym globalnym dostawcą sprzętu pomiarowego i testowego oraz usług dla branży medycznej. Pragniemy zdobyć pozycję najlepszego producenta innowacyjnych rozwiązań służących podniesieniu jakości usług medycznych na całym świecie. Oferujemy swoje usługi inżynierom biomedycznym, technikom ds. zapewniania jakości, fizykom medycznym, onkologom oraz osobom odpowiedzialnym za bezpieczeństwo radiologiczne. Nieustannie poszerzamy ofertę naszych rozwiązań, aby służyć jak najszerszemu gronu specjalistów ds. zdrowia i bezpieczeństwa. Więcej informacji na temat Fluke Biomedical znajduje się na stronie: http://www.flukebiomedical.com.

Żródło: Fluke Biomedical

KONTAKT: