Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Fundatorem Pracowni Tlenoterapii z komorą hiperbaryczną jest Stowarzyszenie „Otwarte Serca”, któremu prezydent Maciej Glamowski podziękował mówiąc, że dzięki temu przedsięwzięciu ochrona zdrowia uczniów będzie bardziej efektywna i nowoczesna. W otwarciu Pracowni udział wzięli m.in. prezes Fundacji Joanna Kapusta oraz dyrektor Zespołu Placówek Edukacyjno-Rewalidacyjnych Anna Drozdowska.
Tlenoterapia hiperbaryczna jest bezbolesną i nieinwazyjną metodą wspomagającą leczenie wielu schorzeń. Umożliwia ona dostarczenie do tkanek zwiększonych dawek tlenu. Odpowiednie zabiegi odbywają się w komorze hiperbarycznej. To właśnie tam dostarczany do organizmu tlen aktywizuje i intensyfikuje różne procesy naprawcze. Tlenoterapia stymuluje też metabolizm, co z kolei zwiększa efektywność procesów regeneracyjnych.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 02.09.2022, 22:38 |
Źródło informacji | UM Grudziądz |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
enel-med: inwestycja w jakość się opłaca
Centrum medyczne enel-med już po raz dziewiąty zostało uhonorowane prestiżowym tytułem Gwiazdy Jakości Obsługi w kategorii „Przychodnie lekarskie”. Wyróżnienie przyznawane jest na podstawie opinii samych konsumentów, którzy oceniają jakość obsługi i satysfakcję z usług.- 01.08.2025, 09:00
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: enel-med
-
Image
Mobilna gastronomia coraz popularniejsza w Polsce. IJHARS zajrzała do food trucków
W pierwszej połowie 2025 r. liczba lokali gastronomicznych w Polsce zwiększyła się o blisko 2 tys., po raz pierwszy w historii przekraczając barierę 100 tys. punktów - poinformowała "Rzeczpospolita", powołując się na raport firmy Dun & Bradstreet. Raport pokazuje również, że coraz większym zainteresowaniem Polaków cieszą się mobilne punkty sprzedaży żywności. Mając na względzie te tendencje, IJHARS przyjrzała się uważnie jedzeniu serwowanemu w food truckach. Zauważyliśmy błędy, ale w naszych działaniach stawiamy na edukację i dialog, pragniemy przede wszystkim poprawy standardów jakości sprzedawanych potraw i dań.- 31.07.2025, 11:44
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: IJHARS
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ