Zdrowie i styl życia

Imponujące budowle - siedem zimowych cudów świata

24.11.2014, 12:25aktualizacja: 24.11.2014, 12:25

Klasyczne siedem cudów świata starożytnego po dziś dzień zapiera dech w piersiach. Te gigantyczne budowle graniczą z cudem, gdyż faktycznie zostały wybudowane przez ludzkie ręce. Również w nowoczesnych ośrodkach narciarskich, zarówno na stokach, jak i poza nimi obejrzeć można niesamowite konstrukcje na miarę cudów świata. SnowTrex wybrał siedem zimowych cudów świata.

Nowoczesne budowle i niesamowite konstrukcje znajdujące się na terenach narciarskich i lodowcach zachwycają architekturą i pomysłowością: w Finlandii miłośnicy zimowego wypoczynku mogą korzystać z sauny znajdującej się w gondoli, a we Francji pojechać na stok największą na świecie kolejką linową, mieszczącą 200 osób na raz. Nawet na pustyni, pośród wielbłądów i gorących temperatur możliwa jest jazda na nartach. Ratraki o niebotycznej wielkości przygotowują w mgnieniu oka najszersze nartostrady. Zakochani narciarze i snowboardziści mogą stanąć na ślubnym kobiercu w kościele z lodu - to właśnie małe zimowe cuda, które sprawiają, że sport na nartach jest i pozostaje fascynujący.

Więcej informacji na temat siedmiu zimowych cudów świata znaleźć można na naszym portalu prasowym: http://prasa.snowtrex.pl/

TravelTrex

TravelTrex należy do wiodących w Europie organizatorów wyjazdów zimowych. Oferta obejmuje pobyt z karnetem w cenie i dostępna jest w 15 językach i w ponad 20 krajach. Więcej informacji tutaj: http://prasa.snowtrex.pl/newsroom/

Źródło: TravelTrex GmbH