Zdrowie i styl życia

Karate Combat prezentuje pierwszą kontaktową ligę karate

09.04.2018, 18:01aktualizacja: 09.04.2018, 18:01

logo
Ponad 100 najlepszych na świecie zawodników karate konkurowało w egzotycznych lokalizacjach w walkach przekazywanych strumieniowo na połączone ekrany przez stronę karate.com.

NOWY JORK, 9 kwietnia 2018 r. /PRNewswire/ - Organizacja Karate Combat ogłosiła dziś początek nowej, profesjonalnej ligi sportów walki, tym samym rozpoczynając nową epokę w historii karate. Walka jest całkowicie kontaktowa, a zasady zostały opracowane przez ekspertów sztuk walki. Widzowie Karate Combat mają dostęp do materiałów przez portal karate karate.com oraz specjalne aplikacje na systemy iOS i Android.

Organizacja Karate Combat przyciągnęła ponad 100 najlepszych karateków z 30 krajów, w tym znaleźli się Elhadji Ndour z USA, Achraf Ouchen z Maroka, Dionicio Gustavo z Republiki Dominikany, Davy Dona z Francji, George Tzanos z Grecji i Rafael Aghayev z Azerbejdżanu.

Wydarzenie poprzedzające rozpoczęcie sezonu Karate Combat: Genesis miało miejsce w Budapeszcie w lutym, a wszystkie starcia dostępne są do wyświetlenia na żądanie. Pierwsze wydarzenie, które będzie przekazywane strumieniowo na żywo Karate Combat: Inception odbędzie się w Miami Beach 26 kwietnia. Następnie odbędzie się szereg starć USA przeciwko Iranowi w maju w Dubaju, a w roku 2018 będzie miało miejsce jeszcze więcej wydarzeń w Atenach, Las Vegas, Hongkongu i Tokio.

Karate Combat to nowoczesny sposób na przeżywanie sportu zoptymalizowany pod względem konsumpcji cyfrowej i mobilnej. Liga jako pierwsza wyświetlać będzie dane biometryczne, żywieniowe, treningowe i pozyskane z DNA w czasie rzeczywistym przez specjalnie dostosowany, interaktywny panel Heads-Up Display, dzięki czemu fani będą mieli większy niż kiedykolwiek wcześniej dostęp do wszystkich ukrytych mocnych i słabych stron zawodników.

„Karate wraca! Około 50 milionów Amerykanów ćwiczyło karate w jakimś momencie swojego życia, a liczba ta jest jeszcze większa na całym świecie. Jednak jak do tej pory sport ten nie miał profesjonalnej ligi” - skomentował Michael DePietro, główny dyrektor wykonawczy Karate Combat

karate.com jest głównym portalem dystrybucji treści przez własnościowe platformy Karate Combat, w tym aplikacje mobilne. Wydarzenia i materiały dostępne będą także przez szereg kanałów cyfrowych, telewizyjnych i OTT na całym świecie, w tym aplikację FITE, YouTube, Twitch, The Fight Network, Facebook, Rumble, Titan Channel i Dailymotion.

Oglądaj karate już teraz na stronie www.karate.com/

O Karate Combat

Karate Combat to wysokiej jakości marka związana z karate, która prowadzi profesjonalną ligę karate kontaktowego, a także zajmuje się sprzedażą sprzętu sportowego i zarządza międzynarodową siecią dojo. Firma pracuje nad ewolucją tego tradycyjnego sportu przez portal karate.com oraz markowe aplikacje mobilne. Siedziba firmy mieści się w Nowym Jorku, a dodatkowe biura znajdują się w Calabasas w stanie Kalifornia i w Budapeszcie. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.karate.com.

Źródło: Karate Combat

KONTAKT: