Zdrowie i styl życia

Konin: Dwa punkty szczepień powszechny

30.04.2021, 21:44aktualizacja: 30.04.2021, 21:48

Fot. UM Konin
Po długim weekendzie, 4 maja, w Koninie ruszą dwa punkty szczepień powszechnych. Z informacji uzyskanej od operatorów punktów wiadomo, że NFZ przyznał pulę 2.400 szczepionek dla dwóch lokalizacji:1.200 dla punktu przy ul. Wyszyńskiego (budynek szpitala) oraz 1.200 szczepionek dla punktu zorganizowanego w „zielonej hali” MOSiR. Jest to pula przeznaczona do wykorzystania w terminie od 4 do 7 maja.

Przed przyjściem do punktu należy zarejestrować się w systemie szczepień. Można zrobić to poprzez: infolinię 989, e-rejestracje na stronie pacjent.gov.pl (wymagany profil zaufany), SMS o treści SzczepimySie na numer 880 333 333.

W celu usprawnienia procesu szczepienia prosimy o wcześniejsze pobranie i wypełnienie ankiety kwalifikacyjnej dostępnej m.in. na www.konin.pl w zakładce COVID-19.

Przypominamy, że zgodnie z wytycznymi ministerstwa zdrowia i NFZ Miasto Konin przygotowało w sumie trzy punkty Szczepień Powszechnych:

1.    Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie, ul. Szpitalna 45 - 2 zespoły szczepiące (punkt znajduje się na I piętrze budynku administracyjnego) poniedziałek-niedziela (7.00-19.00)
2.    Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie, ul. Wyszyńskiego 1 - 2 zespoły szczepiące (punkt znajduje się na parterze obok pomocy nocnej) poniedziałek-piątek (9.00-17.00)
3.    Hala MOSIR, ul. Popiełuszki 4 - 4 zespoły szczepiące poniedziałek-niedziela (10.00-21.00)

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 30.04.2021, 21:44