Zdrowie i styl życia

Lay's® startuje z globalną kampanią UEFA Champions League 2021

09.02.2021, 08:55aktualizacja: 09.02.2021, 09:00

PR Newswire/Lay’s
Lionel Messi, Paul Pogba i Lieke Martens w nowej kampanii przenoszą atmosferę radości z meczów do domów.

NOWY JORK, 9 lutego 2021 R. /PRNewswire/ -- Ulubiona na całym świecie marka przekąsek Lay's® debiutuje dzisiaj z kampanią globalną, której celem jest przynoszenie poczucia wspólnoty i radości ludziom na całym świecie poprzez piłkę nożną. Edycja 2021 kampanii wspierająca największą globalną platformę marki - Ligę Mistrzów UEFA i piłkę nożną kobiet UEFA - może poszczycić się najlepszymi zawodnikami, dyscyplinami sportu i oczywiście przekąskami.

W tym sezonie, kiedy kibice oglądają mecze we własnych salonach, a nie na stadionach, Lay’s stara się przenieść ekscytującą atmosferę meczów i poczucie wspólnoty towarzyszące kibicowaniu do domów dzięki nowej inicjatywie z udziałem sześciokrotnego laureata Ballon d'Or Lionela Messiego, mistrza świata Paula Pogby i zdobywczyni tytułu piłkarki roku UEFA za rok 2017 Lieke Martens.

Gwoździem programu jest „Apartment Arena” w ramach której Messi i Martens tworzą pełną energii atmosferę stadionu w budynku mieszkalnym, którego lokatorzy oglądają mecz wspólnie - chociaż oddzielnie - ze swoich balkonów. Na dźwięk otwieranej paczki chipsów Lay's, któremu nie można się oprzeć, Pogba przerywa rozgrzewkę przed meczem, aby dołączyć do zabawy, w której Lay’s łączy ze sobą członków społeczności.

„Lay’s wnosi świeże spojrzenie na codzienne czynności, takie jak oglądanie meczu z kanapy z paczką lub miską przekąsek pod ręką - powiedział Sebnem Erim, wiceprezes ds. marketingu międzynarodowego żywności w PepsiCo. - Nawet w najcięższych czasach radość jest wszędzie - wystarczy ją dostrzec i podzielić się z innymi. Lay’s to marka każdego kibica, która rozumie te emocje, a wiemy, że nie ma większej radości niż wspólne kibicowanie rozgrywkom piłki nożnej. Cieszymy się, że dzięki tegorocznemu programowi czekają nas takie chwile wspólnej radości”.

Lay's i piłka nożna smakują lepiej razem - i to od dziesięcioleci. W tym roku legendarna marka stara się przywrócić między kibicami więzi, których ostatnio brakuje, dzięki interaktywnej kampanii, która zawiera jedyny w swoim rodzaju element. Messi nawiązał współpracę z Lay’s, aby zachęcić kibiców do wspólnego oglądania, dając im możliwość wysyłania spersonalizowanych filmików od samego Messiego w 10 różnych językach, zapraszających znajomych do oglądania meczu. „Messi Messages” to pierwsza na świecie innowacyjna technologia tego rodzaju, która ułatwia organizację oglądania meczu, a także umożliwia dzielenie się nieoczekiwaną radością.

Messi powiedział: „Football to najwspanialszy sport na świecie, głównie dlatego, że piłka ma moc łączenia ludzi i przynoszenia im radości, szczególnie w tych czasach. Jestem dumny, że w tym roku mogę się tym wszystkim dzielić na nowe sposoby dzięki Lay's i udziale w niezwykłych inicjatywach”.

Martens powiedziała: „W ramach pierwszej inicjatywy Lay’s łączącej piłkę nożną mężczyzn i kobiet zjednoczyliśmy się, aby znajdować radość w codziennym wydarzeniu, jakim jest oglądanie meczu w domu. Myślę, że wiele osób to rozumie i znajduje siłę we wspólnej energii i radości z meczu, niezależnie od tego, gdzie się znajdujemy czy w jaki sposób go oglądamy”.

Pogba skomentował: „Z przyjemnością wziąłem udział w kolejnej kampanii Lay's. Zawsze można tutaj liczyć na wspaniałą energię i zabawę - osobiście cieszę się, że będziemy mogli przynieść kibicom w tym roku zasłużone chwile radości”.

Wieloletnie autoryzowane partnerstwo Lay’s z piłką nożną kobiet UEFA przebiega równolegle ze sponsorowaniem Ligi Mistrzów UEFA, a wszystko to, aby przynosić emocje i łączyć kibiców ze sportowcami i ich ulubioną dyscypliną dzięki silnej, opartej na zjednoczeniu obecności w tym sporcie.

Interesujące treści cyfrowe publikowane przez Lay's oraz wyróżniające się działania promocyjne w punktach sprzedaży sprawią, że football oglądany w domu zyska dla fanów tego sportu wartość porównywalną z udziałem w meczu na żywo. Dołącz do rozmowy online i ciesz się meczami Ligi Mistrzów i Mistrzyń UEFA 2021 z Lay's oraz #BETTERTOGETHER.

PepsiCo

Produkty PepsiCo spożywane są ze smakiem ponad miliard razy dziennie przez konsumentów w ponad 200 krajach i terytoriach na całym świecie. W 2019 r. firma PepsiCo osiągnęła przychód netto w wysokości ponad 67 miliardów dolarów ze sprzedaży uzupełniających się produktów spożywczych i napojów, w tym marki Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana. W skład portfolio produktów PepsiCo wchodzi szeroka gama smacznych przekąsek i napojów, włączywszy 23 marki, które przynoszą ponad 1 miliard dolarów przychodu każda w szacunkowej rocznej sprzedaży detalicznej.

Działaniom PepsiCo przewodzi wizja bycia międzynarodowym liderem w branży artykułów spożywczych i napojów przez osiąganie wyników biznesowych ze świadomością celu. Filozofia „Winning with Purpose" odzwierciedla ambicję spółki w zakresie osiągania sukcesu rynkowego w sposób zrównoważony ze świadomością celu w każdym aspekcie jej działalności. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.pepsico.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1434171/Lays_UCL_football.jpg

Źródło: Lay’s